Ministr Stanjura: Je jasné, že každý ministr hájí zájmy svého resortu

29.08.2024 16:21 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k přípravě státního rozpočtu pro rok 2025

Ministr Stanjura: Je jasné, že každý ministr hájí zájmy svého resortu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Zbyněk Stanjura

Jednání o podobě rozpočtu na příští rok jsou v plném proudu. Na základě nejnovější makroekonomické predikce Ministerstva financí víme, že maximální schodek pro rok 2025 bude 231 miliard korun. Tento limit stanovuje zákon o rozpočtové odpovědnosti a rozpočtových pravidlech na základě výkonu naší ekonomiky. Jeho překročení je tak vyloučené.

Ví to všichni členové vlády, ví to všechny koaliční strany, je to realita, se kterou počítáme. Věřím, že se ve výsledku dohodneme a že vláda podpoří rozpočet jednomyslně. Je jasné, že každý ministr hájí zájmy svého resortu, ale je důležité, aby si každý ministr na vládě před svými kolegy obhájil své priority na nadcházející rok a jejich financování.

Právě proto projednáváme rozpočet jako celek. Samozřejmě v případě mandatorních výdajů stát dostojí svým závazkům. Už nyní vím, že výdaje na školství pro příští rok určitě porostou včetně výdajů na platy učitelů.

Návrh rozpočtu na příští rok musí Ministerstvo financí předložit vládě do konce srpna, vláda poté musí do konce září schválenou finální podobu rozpočtu odeslat do Poslanecké sněmovny.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Marie Jílková byl položen dotaz

Zkrácené úvazky

Paní Jilková, chlubíte se podporou zkrácených úvazků. Ale nemáte dojem, že je jich u nás pořád žalostně málo? Co s tím hodláte dělat? Protože už jste u vlády dost dlouho a situace je pořád stejná. Navíc vzhledem k nízkým mzdám, s kterými také nic neděláte, se ty zkrácené úvazky až na výjimky nevypla...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Veslařky ukázaly na radnici bronz z Kanady

22:41 Olomouc: Veslařky ukázaly na radnici bronz z Kanady

Úspěšné české juniorské reprezentantky ve veslování Eva Slepičková a Michaela Uličná dorazily dnes n…