Ministr Válek: Pokračuji v antibyrokratických opatřeních

29.07.2024 17:02 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k omezení byrokracie ve zdravotnictví.

Ministr Válek: Pokračuji v antibyrokratických opatřeních
Foto: Daniela Černá
Popisek: Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek

Pokračuji v antibyrokratických opatřeních, které pacientům, lékařům i zaměstnavatelům šetří peníze, čas a papírování. Nejnověji navrhuji kroky v oblasti posudkové péče a rušení povinnosti provádět některé vstupní pracovněkařské prohlídky!

  1. Navrhuji zrušení povinných pracovnělékařských vstupních prohlídek na více než 1,8 milionu nerizikových pracovních místech.
  2. Skončí i povinné vyžadování potvrzení o zdravotní způsobilosti, které musí rodiče dětí dokládat např. kvůli plavání i dalším sportovním aktivitám.
  3. Zdravotní způsobilost budou dětští praktičtí lékaři v budoucnu také posuzovat jen u „sportovních profesionálů“, pro které je to nezbytné. Pro volnočasové sporty a kroužky to už nebude potřeba.
  4. Spolu s tím ruším i povinnost řady OSVČ (kadeřnictví, masáže, pedikúra, ubytovací služby atp.) povinnost žádat krajské hygieny o schválení provozního řádu. To ušetří čas a prostředky více než 160 tisícům podnikatelů.

To vše jsou kroky ke zjednodušení života, prostředků i podnikání pro nespočet občaů v ČR. K tomu jsme se zavázali v programovém prohlášení vlády i TOP 09, a to plníme!

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jaroslav Foldyna byl položen dotaz

Co přesně myslíte tím, že chcete stejný metr pro všechny?

V čem je podle vás nyní jiný a pro koho? A naopak, nemyslíte, že by třeba migrantům mělo být měřeno přísněji? My jim poskytujeme azyl, a když si toho neváží a páchají třeba trestnou činnost nebo přestupky, mělo by jim být podle mě měřeno přísněji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Jurečka: Lidi v zasažených oblastech nenecháme bez pomoci

21:05 Ministr Jurečka: Lidi v zasažených oblastech nenecháme bez pomoci

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k povodním