Mračková Vildumetzová (ANO): Rakušan odborářům naznačil, že od října policistům nic nepřidá

25.08.2024 12:16 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k platům policistů a hasičů.

Mračková Vildumetzová (ANO): Rakušan odborářům naznačil, že od října policistům nic nepřidá
Foto: Screen: ČT24
Popisek: Jana Mračková Vildumetzová (ANO).

STOP nekonečným slibům ministra vnitra Víta Rakušana!

Pořád na nás valí tuny slov, slibuje, ale sliby bohužel neplní. Ty nejzásadnější se týkají policistů a hasičů.

Určitě si všichni pamatujete na debaty bez cenzury, kde Rakušan prohlásil, že od října letošního roku se přidá policistům a hasičům 10 % na jejich platech.

Důvody jsou jasné. Poslední dva roky byla obří inflace, reálné platy bezpečnostních sborů klesly o více jak 17 %. Mnoho policistů a hasičů od bezpečnostních sborů odchází, další to teď zvažují. Jejich platy totiž nejsou ve srovnání s dalšími konkurenceschopné. Ti chlapi mají rodiny. Z nástupního platu 30 tisíc toho ale v Praze moc nezaplatí.

Teď je ale čím dál tím jasnější, že z toho nebude nic. Rakušan odborářům naznačil, že od října nic nepřidá. Natahuje je. Slibuje jim. Ale pořád je obelhává a nakonec stejně asi ostrouhají.

Neskutečné.

Není tak divu, že už teď je ve všech krajích nedostatek policistů. Jen v našem Karlovarském kraji jich chybí 269!

Může za to i projekt slučování obvodních oddělení, což byl největší nesmysl, který se realizoval. Dneska má za následek, že si řada měst zřizuje svou městskou policii. A ta má řešit veřejný pořádek.

Úplně strašné je to, že aby Rakušan uměle navýšil počty policistů, převedl personalistky, asistentky a řidiče a další z občanských zaměstnanců do bezpečnostních sborů. Dostali náborový příspěvek, hodnost a nárok na výsluhu. Tohle ale přeci není možné!!! Bezpečnostní sbor má zajišťovat naši bezpečnost, ne sloužit Rakušanovým čachrům s čísly!

Vážení hasiči a policisté, my vás potřebujeme a mě osobně opravdu štve a mrzí, jak se k vám současný ministr vnitra chová. Evidentně je mu přednější jeho ministerská židle, než aby pro vás zajistil tolikrát slibované a potřebné navýšení platů.

Ministr vnitra svým chováním a kroky ohrožuje vaši budoucnost, ale s tím i naši bezpečnost, protože to může vést k úplnému rozkladu, dalším odchodům policistů a hasičů.

Je to slabý ministr. A když svou roli ve vládě nezvládá, měl ji přenechat někomu kompetentnímu. Hned. Teď.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Pane senátore ještě k dotazu "Bydlení"

V začátku odpovědi jste uvedl: " Asi jediný způsob, jak pomoci stavět cenově dostupné bydlení, je významně je dotovat ze státních prostředků." Nemyslíte, že města, obce, bezhlavě a bez nějakých výhledů do budoucnosti rozprodaly z politických důvodů (aby se tehdejší konšelé zalíbili) mnohdy pod cenou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Druhé kolo aneb Co vlastně (ne)odpověděl pan premiér

9:15 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Druhé kolo aneb Co vlastně (ne)odpověděl pan premiér

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k odpovědi premiéra Fialy na podnět občané “svině” z …