Mračková Vildumetzová (ANO): Tady zase někdo nepřemýšlel

11.12.2023 7:05 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke znevýhodněným krajům.

Mračková Vildumetzová (ANO): Tady zase někdo nepřemýšlel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslankyně Jana Mračková Vildumetzová

Poslanci a senátoři za hnutí STAN za Karlovarský kraj vůbec nebojují.

Ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela připravil Novelu zákona o investičních pobídkách. Jak už to ale u téhle vlády bývá zvykem, na ty, kteří to potřebují nejvíc, se absolutně nemyslí.

Strukturálně postižené kraje totiž přijdou o výjimku, kterou doposud měly a všechny kraje v České republice budou postaveny na stejnou úroveň.

Nelíbí se mi to. Kritizuji to a vždy to kritizovat budu.
Karlovarský a Ústecký kraj pomoc potřebují a investiční pobídky by měly jít převážně tam. Bohužel opak je pravdou a do Karlovarského kraje za této vlády nic navíc nepřichází, a nyní se jim vezme i ta výjimka.

Vláda Andrej Babiš podpořila v našem kraji investiční pobídku na vybudování testovacího okruhu na autonomní vozidla BMW. Tento rok byl okruh slavnostně otevřen a v rozvoji se bude nadále pokračovat.

Tím to ale skončilo. Gigafactory v Karlovarském kraji nebude. Nová vláda tento projekt nasměrovala do Plzeňského kraje, kde o něj nebyl zájem, a tak Gigafactory u nás nebude nikde. Není se čemu divit. Vždyť máme nejdražší energie v rámci EU a na takové investice vláda ani není připravená. A těží z toho jiní.

Minulý týden tak například memorandum ohledně vybudování Gigafactory podepsali na Slovensku. Chtěla jsem to za náš kraj řešit s ministrem průmyslu a obchodu. Ten ale opovrhuje opozicí i lidmi. Nekomunikuje, jednání se vyhýbá a jediné, o co mu jde, je útočit za pultíkem v poslanecké sněmovně. 

Ozval se mi ale poslanec za STAN z Moravskoslezského kraje s tím, že vnímá mou nespokojenost, a proto prý chtěl představit svůj nápad. Nachystal pozměňovací návrh k liniovému zákonu.

Území kraje Karlovarského, Ústeckého a Moravskoslezského by podle něj bylo vnímané jako strategické území, což by bylo pro příchod investorů procesně jednodušší a daleko rychlejší. Souhlasila jsem.

Jenže i tohle se zvrtlo. V návrhu se nepočítá s celým Karlovarským krajem, ale pouze s Chebem. A co například Sokolovsko? Uvědomují si vůbec koaliční poslanci a senátoři, že investoři mají směřovat kvůli útlumu uhlí hlavně tam? Ne.

Tady zase někdo nepřemýšlel a nesnažil se vybojovat výhodu pro celý region, ale jen pro oblast, která je mu něčím blízká. A to opravdu nestačí.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ODS: Premiér loni pro IVECO vyjednal zakázku v Pobřeží slonoviny

22:14 ODS: Premiér loni pro IVECO vyjednal zakázku v Pobřeží slonoviny

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k firmě IVECO spadající pod francouzskou společnost.