Musílek (Trikolora): Česká republika nepotřebuje žádného koordinátora vládní propagandy

28.08.2024 10:21 | Monitoring

Reakce na veřejném facebookovém profilu strany na otevřený dopis na obranu plukovníka Foltýna

Musílek (Trikolora): Česká republika nepotřebuje žádného koordinátora vládní propagandy
Foto: Archiv VM
Popisek: Václav Musílek

Text tohoto „dopisu“ je především skandální manipulací. O to hůře, že manipulaci záměrnou, bez náznaku objektivity či jen pokusu o chápání souvislostí. Rozhoření válečného konfliktu na Ukrajině je důsledkem mnoha negativních faktorů, a zejména selhání politiků jak ukrajinských, ruských, ale i západních. Obviňovat z něj Rusy, převlečené za separatisty, je primitivismus, který musí každého soudného člověk urážet. Tím ale předznamenává myšlenkovou úroveň celého „dopisu“.

Foltýn jako ozbrojená pěst vládnoucí třídy

Česká republika je v něm dále líčena jako rejdiště „Rusy moderovanými informačními kanály, naplno šířícími své matoucí pseudoinformace“. Toto je opravdu reálný popis situace na poli informací? Opravdu se na občana České republiky denně valí obrovské množství ruské propagandy, před níž není úniku? Opravdu jsme do příchodu plukovníka Foltýna byli bezbrannou obětí? Opravdu se Česko „vůči této ruské hybridní hrozbě“ stavělo dosud na odpor „jen váhavě“? Opravdu jde o „bitvu o pravdu a svědomí“?

Nebo je to celé jinak. Nebo jsou občané České republiky denně vystaveni propagandě úplně jiného druhu, která se šíří zejména z tzv. veřejnoprávních médií, v nichž dostávají právě signatáři tohoto „otevřeného dopisu“ velký prostor? A není angažování plukovníka Foltýna, s jeho klasicky „zupáckým“ způsobem vyjadřování, jenom snahou vlády ještě razantněji zaútočit na neposlušné občany, kteří se nechtějí vzdát svého práva svobodně vyjadřovat své názory?

Proč vládní propaganda selhává?

Signatáři textu elitářsky považují své spoluobčany za nemyslící tvory, kteří se nechali lehce „splést“ a chtějí pod vlivem ruské hybridní války „svobodu a demokracii dobrovolně vyměnit za chaos, nedůvěru k vlastní zemi a za příchylnost k Moskvě“. Jak je ale možné, že nepodlehli vládní propagandě, s níž se každodenně setkávají v mnohem masivnější podobě? Proč tito spletení lidé volají především po svobodě a demokracii? A nedůvěru vyjadřují současné vládě, nikoli vlastní zemi. Na to jsou „experty“ právě někteří signatáři „dopisu“ svým adorováním současné podoby Evropské unie a zatracováním národních států.

Česká republika nepotřebuje žádného koordinátora vládní propagandy. Potřebuje vládu, která bude dělat uvážlivou mezinárodní politiku ve prospěch občanů České republiky bez zbytečného aktivismu. Potřebuje média, která dají prostor širokému koridoru názorů, a zejména argumentů tak, aby občanům co nejobjektivněji zprostředkovala reálný stav věcí. Potřebuje svobodnou diskusi bez vyhrožování, ostrakizování a umlčování názorových oponentů jednoho podivného plukovníka. Co určitě nepotřebuje, jsou podobné pamflety, plné absurdit, hloupostí a lží.

(autor je předsedou pražské organizace Trikolory; psáno pro Deník TO)

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

svoboda slova

Souhlasím s váma, že svoboda slova není absolutní, ale myslíte, že tím, že budete lidem nařizovat, co si mají myslet a říkat nebo spíš neříkat (narážím na to, že chcete zakázat ,,špatné" názory), že to povede k něčemu pozitivnímu? Že pomáhá něco vyřešit Foltýn, který uráží každého, kdo má jiný názor...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Baxa: Filmové pobídky slouží primárně k podpoře filmového byznysu

23:08 Ministr Baxa: Filmové pobídky slouží primárně k podpoře filmového byznysu

Projev na 112. schůzi Poslanecké sněmovny 13. září 2024 k zákonu o audiovizi