Naiclerová (STAN): Svoboda není samozřejmost. Musíme být ostražití

22.08.2024 13:02 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k roku 1968.

Naiclerová (STAN): Svoboda není samozřejmost. Musíme být ostražití
Foto: ANO
Popisek: Hana Naiclerová

Včera jsem se v Prostějově zúčastnila pietního aktu k uctění památky obětí srpnové invaze v roce 1968. Před 56 lety vojska Varšavské smlouvy násilně ukončila období nadějí a svobody známé jako Pražské jaro. Byla to rána zasazená do srdce našeho národa, jejíž následky jsme pociťovali dlouhých 21 let.

Nesmíme zapomenout na odvahu a odhodlání těch, kteří se postavili na odpor - ať už to byli obyčejní lidé v ulicích, nebo ti, kteří odmítli kolaborovat s okupanty. I v těch nejtěžších chvílích jsme jako národ dokázali najít sílu k odporu a nikdy jsme nepřestali toužit po svobodě a demokracii.

Dnes žijeme ve svobodné zemi, ale musíme si připomínat, že svoboda není samozřejmost. Je naší povinností být ostražití vůči jakýmkoliv pokusům o omezování našich svobod a bránit hodnoty, za které naši předkové tak draze zaplatili. Čest památce všem obětem invaze a následné okupace.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

svoboda slova

Souhlasím s váma, že svoboda slova není absolutní, ale myslíte, že tím, že budete lidem nařizovat, co si mají myslet a říkat nebo spíš neříkat (narážím na to, že chcete zakázat ,,špatné" názory), že to povede k něčemu pozitivnímu? Že pomáhá něco vyřešit Foltýn, který uráží každého, kdo má jiný názor...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: MMR dvakrát muselo zrušit zakázky a to si vyžádalo taky určitý čas

18:09 Premiér Fiala: MMR dvakrát muselo zrušit zakázky a to si vyžádalo taky určitý čas

Projev na 112. schůzi Poslanecké sněmovny 12. září 2024 – odpověď na interpelaci poslankyně Knechto…