Naiclerová (STAN): Svoboda není samozřejmost. Musíme být ostražití

22.08.2024 13:02 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k roku 1968.

Naiclerová (STAN): Svoboda není samozřejmost. Musíme být ostražití
Foto: ANO
Popisek: Hana Naiclerová

Včera jsem se v Prostějově zúčastnila pietního aktu k uctění památky obětí srpnové invaze v roce 1968. Před 56 lety vojska Varšavské smlouvy násilně ukončila období nadějí a svobody známé jako Pražské jaro. Byla to rána zasazená do srdce našeho národa, jejíž následky jsme pociťovali dlouhých 21 let.

Nesmíme zapomenout na odvahu a odhodlání těch, kteří se postavili na odpor - ať už to byli obyčejní lidé v ulicích, nebo ti, kteří odmítli kolaborovat s okupanty. I v těch nejtěžších chvílích jsme jako národ dokázali najít sílu k odporu a nikdy jsme nepřestali toužit po svobodě a demokracii.

Dnes žijeme ve svobodné zemi, ale musíme si připomínat, že svoboda není samozřejmost. Je naší povinností být ostražití vůči jakýmkoliv pokusům o omezování našich svobod a bránit hodnoty, za které naši předkové tak draze zaplatili. Čest památce všem obětem invaze a následné okupace.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ivana Váňová, MBA byl položen dotaz

Pomoc

Nemám nic proti pomoci uprchlíkům, ale proč se od vaší vláda nedostává pomoci i občanům ČR, kteří čím dál více upadají do chudoby a mají problém přežít, i když pracují? Přijde mi, že z nás děláte jen nějaké zrůdy, co nechtějí pomoc uprchlíkům nebo jim ji závidí, ale co když je problém v tom, že spou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Jurečka: Povedlo se! Vyjednali jsme silné ekonomické portfolio v Evropské komisi

22:28 Ministr Jurečka: Povedlo se! Vyjednali jsme silné ekonomické portfolio v Evropské komisi

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k k nominaci Jozefa Síkely na post eurokomisaře pro m…