Niedermayer (TOP 09): Z „rychlosti změn“ u nás člověk často propadá do deprese

04.10.2024 7:04 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dopravě.

Niedermayer (TOP 09): Z „rychlosti změn“ u nás člověk často propadá do deprese
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Luděk Niedermayer

Z "rychlosti změn" u nás člověk často propadá do deprese, protože se někdy zdá, že naše ekonomika (stát, společnost) jim úspěšně odolává. Neexistující dálnice, pomalá digitalizace, zastaralá energetika – to vše je naše realita. Ale někdy jsme přeci jen trochu moc přísní.

Přiložený text stojí za přečtení (odkaz v komentáři). Třeba fakt, že nejsme daleko od 1000 kilometrů kolejí s povolenou rychlostí 160 km/h, mě mile překvapil. Stejně tak že stovka vlaků touto rychlostí alespoň místy opravdu jede.

Ještě důležitější je, že řada úseků se již pyšní docela slušnou průměrnou rychlostí (jeden dokonce nad 120 km/h) a trojciferná rychlost patří i celým spojením napříč republikou. To je důležité nejen kvůli snížení spotřeby energie a emisí, ale hlavně proto, že to otevírá nové možnosti pro ekonomiku a kvalitu života. Pomalu to také dohání ztrátu, kterou jsme vlastními chybami dlouho jen prohlubovali.

Doufám, že tato čísla se budou postupně a viditelně zlepšovat a stále více lidí začne vlak považovat nejen za způsob dopravy, který "na ně zbyl", ale za ten, který rádi a často sami volí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Aktuálně:

Zdá se mi to, nebo se ODS tak zalekla toho, že byste se spojil s ANO, že vám je údajně nabízeno být ministrem? A ještě k celé té kolizi ve vládě. Vy už jste řekl, že jste na premiéra žádný tlak nevyvíjel, ale jak si vysvětlit, že Fiala najednou tak otočil? Nemyslíte, že by bylo na místě to vysvětlit...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 9 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Marková (BPP): Ukrajinci už poněkud zoufale čím dál víc volají po míru

9:03 Marková (BPP): Ukrajinci už poněkud zoufale čím dál víc volají po míru

Dovolíme jim ho? A už jsou ochotni jednat i o územním kompromisu. Už nejde tajit skutečný stav věcí,…