Okamura (SPD): Další selhání místopředsedy vlády pro digitalizaci Bartoše

09.07.2024 20:01 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke stavebnímu řízení.

Okamura (SPD): Další selhání místopředsedy vlády pro digitalizaci Bartoše
Foto: archiv
Popisek: Lídr SPD Tomio Okamura na besedě v Praze

Spuštění systému digitalizace stavebního řízení od 1. července provázejí rozsáhlé problémy, na mnoha místech nebyl tento systém vůbec spuštěn a probíhalo zde pouze nahrávání a propojování informačních systémů.

Jinde je úplně nedostupný nebo nefunguje jeho propojení s katastrem nemovitostí. Stovky zaměstnanců stavebních úřadů nebyly na tento systém dostatečně proškoleny.

Proces digitalizace stavebního řízení a zavádění nového stavebního zákona jsou naprostým selháním ministra pro místní rozvoj a digitalizaci Ivana Bartoše z Pirátů. Navíc ministr Ivan Bartoš oznámil, že řada stavebních úřadů se bude rušit, což by znamenalo úplný kolaps procesu stavebních řízení. Na riziko vzniku těchto problémů hnutí SPD upozorňovalo několik měsíců, ale zodpovědný člen vlády, ministr pro místní rozvoj a digitalizaci Ivan Bartoš, to však ignoroval.

Nový stavební zákon také výrazně zvýšil poplatky za budování studní a domácích čističek odpadních vod (z 300 korun na 10 tisíc korun!). Změna stavebního zákona a nepřipravená digitalizace stavebního řízení rovněž vedla k naprostému zahlcení (až tisíciprocentní nárůst v některých krajích) stavebních úřadů žádostmi o stavební povolení ještě dle staré verze zákona.

Jde o další selhání místopředsedy vlády pro digitalizaci a ministra pro místní rozvoj Ivana Bartoše, který absolutně nezvládá řešit katastrofální nedostupnost bydlení pro české občany ani praktický provoz svého resortu a jeho manažerské řízení. Měl by za to přijmout politickou odpovědnost a podat demisi!

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Korupce

Takových, co slibovali, jak zatočí s korupcí tu už bylo. V čem spočívá ten váš plán, jak s ní skoncovat? A za dobu, co jste ve sněmovně, předložili jste nějaký návrh, který by korupci zabránil? Jaký? Protože jak píšete, dochází k ní pořád

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ODS: Premiér loni pro IVECO vyjednal zakázku v Pobřeží slonoviny

22:14 ODS: Premiér loni pro IVECO vyjednal zakázku v Pobřeží slonoviny

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k firmě IVECO spadající pod francouzskou společnost.