Okleštěk (ANO): Odchod dvanácti členů respektuji a popravdě mě příliš nepřekvapil

11.04.2016 19:41 | Zprávy

Vyjádření krajského předsedy Ladislava Oklešťka k odchodu dvanácti členů z prostějovské oblasti

Okleštěk (ANO): Odchod dvanácti členů respektuji a popravdě mě příliš nepřekvapil
Foto: Archiv LO
Popisek: Ladislav Okleštěk

Náhlý odchod dvanácti členů z naší prostějovské oblasti mě sice mrzí, protože nedělá dobré jméno hnutí ANO, ale respektuji ho a popravdě mě příliš nepřekvapil. Jak je bohužel patrné z jejich obsáhlého vyjádření, problém vznikl převážně mezi zastupiteli na prostějovské radnici, kde se v klíčových otázkách chodu města nedokázali shodnout, a to pak přenesly i dovnitř členské organizace. Vedení kraje se pokusilo situaci v oblasti opakovaně řešit, s jednotlivými členy jsme komunikovali a snažili se najít shodu, bohužel se ukázalo, že i v Prostějově je nutné projít rok a půl po komunálních volbách určitou očistou, kterou logicky trpí všechny mladé strany a hnutí.

Vnímám to jako součást demokratického procesu. Jako krajskému předsedovi je mi jen líto, že lidé mají potřebu se vůči hnutí a jeho oblastními a krajskému vedení stále vymezovat, a to často na základě svých domněnek, nebo dokonce účelových lží. Například není pravda, že vedení oblastní organizace navrhlo vyloučení značné části členů MO Prostějov a MO Konice, jak uvádějí.

Protože nás ale čekají krajské volby, jsem přesvědčený, že už nemá smysl probírat se dále minulostí. Z celé situace se musíme poučit a pokračovat v přípravách na velmi důležité krajské volby.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Podepsáním Mnichovské dohody jsme přišli o svou suverenitu

8:05 Rozvoral (SPD): Podepsáním Mnichovské dohody jsme přišli o svou suverenitu

Tento víkend to bude již 86 let, kdy došlo k podpisu pro nás potupné Mnichovské dohody, na jejímž zá…