Okleštěk (ANO): Odchod dvanácti členů respektuji a popravdě mě příliš nepřekvapil

11.04.2016 19:41 | Zprávy

Vyjádření krajského předsedy Ladislava Oklešťka k odchodu dvanácti členů z prostějovské oblasti

Okleštěk (ANO): Odchod dvanácti členů respektuji a popravdě mě příliš nepřekvapil
Foto: Archiv LO
Popisek: Ladislav Okleštěk

Náhlý odchod dvanácti členů z naší prostějovské oblasti mě sice mrzí, protože nedělá dobré jméno hnutí ANO, ale respektuji ho a popravdě mě příliš nepřekvapil. Jak je bohužel patrné z jejich obsáhlého vyjádření, problém vznikl převážně mezi zastupiteli na prostějovské radnici, kde se v klíčových otázkách chodu města nedokázali shodnout, a to pak přenesly i dovnitř členské organizace. Vedení kraje se pokusilo situaci v oblasti opakovaně řešit, s jednotlivými členy jsme komunikovali a snažili se najít shodu, bohužel se ukázalo, že i v Prostějově je nutné projít rok a půl po komunálních volbách určitou očistou, kterou logicky trpí všechny mladé strany a hnutí.

Vnímám to jako součást demokratického procesu. Jako krajskému předsedovi je mi jen líto, že lidé mají potřebu se vůči hnutí a jeho oblastními a krajskému vedení stále vymezovat, a to často na základě svých domněnek, nebo dokonce účelových lží. Například není pravda, že vedení oblastní organizace navrhlo vyloučení značné části členů MO Prostějov a MO Konice, jak uvádějí.

Protože nás ale čekají krajské volby, jsem přesvědčený, že už nemá smysl probírat se dále minulostí. Z celé situace se musíme poučit a pokračovat v přípravách na velmi důležité krajské volby.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Proč právě teď odvoláváte Bartoše?

Nevěřím, že je za tím fiasko s digitalizací stavebního řízení, kdyby ano, vyhodil byste ho už dřív. Proč tak najednou? A co pozitivního podle vás teď změní nový ministr? Vždyť než se zorientuje, bude problém narůstat a za rok jsou volby.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Podepsáním Mnichovské dohody jsme přišli o svou suverenitu

8:05 Rozvoral (SPD): Podepsáním Mnichovské dohody jsme přišli o svou suverenitu

Tento víkend to bude již 86 let, kdy došlo k podpisu pro nás potupné Mnichovské dohody, na jejímž zá…