Okleštěk (ANO): Skoro mi to připadá, že cpeme peníze do obchodu s chudobou, ne do výstavby

10.07.2024 23:07 | Monitoring

Projev na 108. schůzi Poslanecké sněmovny 10. července 2024 k vládnímu návrh zákona o poskytování některých opatření v podpoře bydlení.

Okleštěk (ANO): Skoro mi to připadá, že cpeme peníze do obchodu s chudobou, ne do výstavby
Foto: anoprostejov.cz
Popisek: Ladislav Okleštěk, ANO

Děkuji za slovo, paní předsedající. Kolegyně, kolegové, já bych měl pro pana ministra dotaz. Pořád mi to připadá, že peníze, které bychom potřebovali dávat do výstavby, tak dáváme na nějaké projekty, které zavání, skoro bych řekl, smrdí, obchodem s chudobou. Když si potom přepočítáte náklady na jednotlivé byty, tak vám vychází, že je to velice lukrativní obchod s chudobou. Už slyším ve veřejném prostoru názory, že budou tady ti movitější skupovat byty, budou dělat pachty právě s těmi organizacemi přes sociálky, přes města, obce a budou takovým způsobem v podstatě blokovat bytový fond. Zase jenom přihráváte peníze tímto krokem do kapes tam, kde nejsou potřeba, a ti lidé nebudou mít lepší bydlení.

Takže za mě, prosím, bych byl pro podporu nástrojů výstavby tak, jak jste zmínil, že na to máte jiné nástroje. To je super. Tak tam ještě přesuňte 1,5 miliardy ročně tady z tohoto a zase se nám to trošku zlepší a nastavte regulativy tak, aby ten projekt dával smysl. Mluvím o projektu výstavby a ne tady tyto handly, protože ono se nám to ukáže, že nakonec nám zbudou jenom oči pro pláč. Děkuji.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Balaštíková (ANO): Vládní kádrová politika v Bruselu selhala

14:12 Balaštíková (ANO): Vládní kádrová politika v Bruselu selhala

Pro ministra Síkelu zbyla v Evropské komisi agenda mezinárodní spolupráce, což by bylo celkem normál…