Picek (Trikolora): Hradec Králové rozdává peníze

17.10.2024 9:03 | Monitoring

Na říjnovém zasedání zastupitelstva města Hradec Králové byly schváleny štědré příspěvky pořadatelům různých volnočasových událostí. Pořadatel megafestivalu Rock for People dostane v příštím roce od města neuvěřitelné 4 miliony korun.

Picek (Trikolora): Hradec Králové rozdává peníze
Foto: Trikolora
Popisek: Trikolora - logo

Na říjnovém zasedání zastupitelstva města Hradec Králové byly schváleny štědré příspěvky pořadatelům různých volnočasových událostí. Pořadatel velkofestivalu Rock for People dostane v příštím roce od města neuvěřitelné 4 miliony korun, zatímco závod Ironman se musí spokojit s „pouhým“ 1.6 milionu. I příští léto se tak můžeme těšit na dopravní omezení a neprůjezdné ulice v době konání závodu. 

Usnesení bylo schváleno především hlasy koaličních zastupitelů. Oposice toto rozdávání peněz většinou nepodpořila. Rozpravu k tomuto bodu si můžete poslechnout ZDE (bod č. 27):

V dalším usnesení byly přiděleny peníze na pořádání oslav 800 let výročí od první písemné zmínky o městě Hradec Králové, které budeme slavit v příštím roce. Hradecká kulturní a vzdělávací společnost dostala na tyto oslavy přiděleno 32.1 milionu korun. Budiž zdůrazněno, že toto jsou pouze peníze přidělené pro HKVS. Další peníze budou na oslavy přiděleny v různých dalších dotačních programech.

 Oslavy, které nás čekají příští rok, budou nepochybně velkolepé.

Článek byl převzat z Profilu Mgr. Ivan Picek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Róbert Teleky, MBA byl položen dotaz

Návykové látky

Proč je tolik povyku kolem legalizace třeba HHC, CBD, ale i THC pro DOSPĚLÉ? Vždyť v čem jsou tyto látky horší než je třeba alkohol, který je legální, přitom je to také droga a způsobuje dost problémů? Navíc, když něco bude legální, tak se s tím dá trh lépe regulovat a stát si přijde na peníze. Netv...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Michálek (Piráti): Plakát na plotě vyvěsíte bez registrace, za lživou kampaň přestupek

11:05 Michálek (Piráti): Plakát na plotě vyvěsíte bez registrace, za lživou kampaň přestupek

Piráti prosazují zprůhlednění a revizi výhod, které politici dostávají každý měsíc navíc k platům.