Picek (Trikolora): Stockholm zakázal vjezd všem vozidlům se spalovacím motorem

28.08.2024 6:23 | Monitoring

Stockholm se stal prvním městem na světě, které zakázalo vjezd vozidlům se spalovacím motorem. Zákaz se týká všech vozidel se spalovacími motory.

Picek (Trikolora): Stockholm zakázal vjezd všem vozidlům se spalovacím motorem
Foto: Trikolora
Popisek: Trikolora - logo

Není to tedy už jen „Low emission zone“, kam mohou vjet novější vozy, splňující nějakou třídu Euro. Jedná se o úplný zákaz vjezdu pro všechny vozy se spalovacími motory! Zákaz platí pro všechny, tedy i pro obyvatele města, kteří od ledna 2025, kdy zákaz začne platit, nebudou smět přijet svým vlastním vozidlem ke svému vlastnímu domu.

(Budiž zdůrazněno, že se jedná o vozy, které jsou ve Švédsku řádně přihlášeny a splňují požadavky, určené švédskými zákony pro provoz na pozemních komunikacích. Jinými slovy, můžete s nimi jezdit po celém Švédsku, ale nesmíte přijet domů.)

Obyvatelé Evropy přestali kupovat elektromobily, čímž dávají celkem jasně najevo, co si o těchto dopravních prostředcích myslí. Evropští politici to ale odmítají vzít na vědomí a snaží se vynutit elektromobilitu přitahováním šroubů a stále tvrdšími zákazy.

Možná si stále ještě myslíte, že něco takového přece není možné, že to se nemůže stát. Stockholm ukazuje, že se to stát může. Stockholm nechť je varováním pro všechny, kteří mají pocit, že chodit k volbám „nižšího řádu“ je zbytečné, že se tam o ničem nerozhoduje. O důležitých věcech, které ovlivňují naše životy, se rozhoduje na všech úrovních, tedy i v obecních a krajských volbách.

(zdroje ZDE, ZDE a ZDE)

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Článek byl převzat z Profilu Mgr. Ivan Picek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jaroslav Foldyna byl položen dotaz

Co přesně myslíte tím, že chcete stejný metr pro všechny?

V čem je podle vás nyní jiný a pro koho? A naopak, nemyslíte, že by třeba migrantům mělo být měřeno přísněji? My jim poskytujeme azyl, a když si toho neváží a páchají třeba trestnou činnost nebo přestupky, mělo by jim být podle mě měřeno přísněji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vlček (STAN): Co znamená dostavba Dukovan pro Vysočinu a jaká je budoucnost české energetiky?

8:09 Vlček (STAN): Co znamená dostavba Dukovan pro Vysočinu a jaká je budoucnost české energetiky?

Není kraj, který by vyhlížel výsledek jaderného tendru tak, jako má domovská Vysočina, především pak…