Piráti: Uklízet Česko můžete i s námi

08.04.2017 7:34 | Zprávy

Piráti se ve velkém účastní celostátní dobrovolnické akci „Ukliďme Česko“. V hlavní úklidový den, tedy v sobotu 8. dubna, pořádají hned na 38 místech úklidové akce po celé České republice. Srdečně zveme všechny aktivní lidi, kterým není jedno, v jakém prostředí žijí. Připojte se k dobrovolníkům z řad Pirátů.

Piráti: Uklízet Česko můžete i s námi
Foto: Česká pirátská strana
Popisek: Česká pirátská strana, logo

Dobrovolnická činnost je Pirátům blízká, mají přirozený zájem o ochranu přírody. Úklidové akce u nich proto mají dlouholetou tradici. Jejich místní sdružení každoročně pořádají na jaře i na podzim úklidy nejrůznějších veřejných prostor. Letošní jarní akce je však něčím výjimečná - úklidového dne se tentokrát Piráti se účastní organizovaně a ve velkém.
 
„Počítáme se zapojením více než stovky dobrovolníků z řad Pirátů a jejich příznivců. Doufáme, že se k nám připojí i další lidé, kterým leží na srdci stav volné přírody v jejich sousedství“, říká Dana Balcarová, komunální zastupitelka na Praze 9 a garantka pirátského programového bodu životní prostředí. „Piráti mají rádi čisto, v politice i ve veřejném prostoru. Nepořádek kolem nás je zarážející. Kromě pohodlnosti lidí donést odpadky tam, kam patří vidím problém i v tom, že většina obcí nemá podmínky pro snadné třídění odpadu. Proto chtějí Piráti zlepšit systém třídění komunálního odpadu tak, aby to bylo jednoduché a motivující. Chceme zavést princip "Ten kdo třídí, platí méně" - třídění se musí lidem vyplatit. A víme, že to jde."
 
V Praze se bude uklízet na dvou místech, a to v Praze 6 v lokalitě Bořislavka (https://www.facebook.com/events/1850775431806660/) a v Praze 13 vyčistí část parku V Lužinách (https://www.facebook.com/events/279143445840054/).
 
Zapojit do úklidového dne se může každý, kdo má chuť přispět svou prací na dobrou věc. Stačí vyhledat si na facebooku konkrétní místo úklidu:

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bednář (ANO): Povolání politik. A proč ne?!

8:13 Bednář (ANO): Povolání politik. A proč ne?!

Politika? Profese jako každá jiná.