Piráti: V Karlovarském kraji povede kandidátku do krajských voleb Markéta Monsportová

17.07.2024 7:17 | Monitoring

Piráti v Karlovarském kraji podali kompletní kandidátku do krajských voleb. Na listině je 45 osobností napříč profesemi i regionem. Kandidátkou na hejtmanku je současná uvolněná zastupitelka Markéta Monsportová.

Piráti: V Karlovarském kraji povede kandidátku do krajských voleb Markéta Monsportová
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

Dalšími čelními kandidáty jsou radní Jindřich Čermák a Vojtěch Franta, ekolog Petr Adamec, památkář Vítězslav Adamec, dluhová poradkyně Tereza Zykánová, bývalý starosta Mariánských Lázní Martin Kalina, ekonom Bohdan Vaněk, property manažer Lukáš Zykán a student Karel Špecián.

1. Markéta Monsportová 52 let, manažerka, krajská zastupitelka
Po studiích se usadila v Mariánských Lázních, kde se celý život věnovala cestovnímu ruchu a oživení kulturního života. Založila spolky Marienbad Film Festival a Švihák. Tyto aktivity se promítly do její práce jako uvolněné zastupitelky Karlovarského kraje. Přeje si kraj, který efektivně hospodaří a vytváří spoustu příležitostí pro své obyvatele.

2. Mgr. Jindřich Čermák 42 let, krajský radní pro školství, zastupitel města Karlovy Vary
Hrdý karlovarský patriot, který vystudoval politologii a mezinárodní vztahy na ZČU v Plzni. Od roku 2018 je zastupitelem v Karlových Varech, v roce 2020 se stal krajským radním. Věří, že investice do lidí se vždy vyplatí a že nelze čekat na zázraky, které by přišly z vně Karlovarského kraje. Jeho snem by byl kraj s co nejrovnějším a nejdostupnějším vzděláváním. Ve volném čase je vášnivým sběratelem a hráčem deskových her.

3. Ing. arch. Vojtěch Franta 39 let, náměstek hejtmana pro cestovní ruch, lázeňství, UNESCO a IT, architekt
Vystudovaný architekt a spoluzakladatel lázeňského spolku Švihák, je známý jako „první pirátský starosta“. Vojtěch prosazuje strategický přístup k veřejné správě. Podařilo se mu zapsat lázeňský trojúhelník na seznam UNESCO a založit Institut lázeňství a balneologie. Modernizoval krajské webové stránky a dokončil projekt Krajské digitální technické mapy.

4. Ing. Mgr. Petr Adamec 43 let, projektový manažer, ekolog
V současné době poskytuje poradenské služby obcím, firmám i neziskovému sektoru. Třetí volební období je zastupitelem v Lokti, kde byl v letech 2018–2022 starostou. Spolu s kolegy realizoval mnoho zásadních projektů, které změnily tvář města a získaly významná ocenění. Jeho cílem je všestranný rozvoj regionu, aby se kraj zbavil nesmyslné nálepky nejhoršího kraje.

5. Mgr. Vítězslav Adamec, DiS. 33 let, památkář, hudebník, amatérský divadelník, zastupitel města Lokte
Specialista na urbanismus a kulturní krajinu. Od roku 2016 pracuje na Národním památkovém ústavu v Lokti. V roce 2018 založil místní sdružení Pirátů v Lokti a stal se zastupitelem. Je členem komise pro Kulturu a cestovní ruch. Aktivně podporuje komunitní kulturu – sám vystupuje na akcích Slam Poetry. Prosazuje transparentnost a udržitelný regionální rozvoj.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

potraviny

Tvrdíte, že budeme usilovat o budoucnost, kde bude mít každá rodina přístup k zdravým, udržitelným a cenově dostupným potravinám. Zajímá mě, jak přesně toho chcete docílit? Jak chcete zajistit cenově dostupné potraviny pro všechny? Děkuji za možnou odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Trikolora: Hloupí se pohoršují, nejhloupější podávají trestní oznámení

10:21 Trikolora: Hloupí se pohoršují, nejhloupější podávají trestní oznámení

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k volebním preferencím SPD, Trikolory a PRO