Pospíšil (TOP 09): Praha investuje do podpory kongresového turismu přibližně 25 milionů

23.07.2024 13:09 | Monitoring

Rada hl. m. Prahy rozhodla o vítězi veřejné zakázky na podporu kongresového turismu v hlavním městě. Vítězem se stala společnost Prague Convention Bureau s nabídkovou cenou 24 788 000 korun bez DPH.

Pospíšil (TOP 09): Praha investuje do podpory kongresového turismu přibližně 25 milionů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Pospíšil

V následujících třech letech zajistí pro metropoli služby, související s podporou a rozvojem kongresového a eventového turismu, dále pak kampaně kandidatur destinace a činnosti k získání kongresů, konferencí a globálních kulturních eventů. Kongresový a eventový turismus je významným ekonomicko-společenským odvětvím příjezdového turismu do hlavního města. Velkou předností kongresového turismu je významný ekonomický přínos a zvýšení prestiže destinace.

„Jsem velmi rád, že byl dnes schválen dodavatel pro realizaci programu „Podpora kongresového turismu v hlavním městě Praze“. Právě tento typ turismu spolu s eventovým je pro Prahu nesmírně důležitý, neboť přináší našemu městu významné ekonomické výhody, zvyšuje naši prestiž a pomáhá nám vyrovnávat sezonní výkyvy. Díky nim také lákáme bohatší návštěvníky, kteří utrácejí více peněz za místní služby a aktivity, což významně podporuje pražskou ekonomiku. Schválená částka takřka 25 milionů korun bude na podporu programu postupně čerpána v následujících třech letech,“ říká náměstek primátora hl. m. Prahy pro oblast kultury Jiří Pospíšil.

Společnost Prague Convention Bureau za částku necelých 25 milionů korun bez DPH zajistí pro hlavní město služby související s podporou a rozvojem kongresového a eventového turismu, kampaně kandidatur destinace a bude se snažit o získání kongresů, konferencí, incentivních pobytů a globálních kulturních eventů minimálně evropského významu. Finance budou rozloženy od července 2024 až do poloviny roku 2027.

Kongresový turismus přitom klade větší důraz na kvalitu služeb, kvalitu infrastruktury a přivádí do města kvalitní, movitější klientelu. Z provedených výzkumů vyplývá, že útrata kongresového turisty je až třikrát vyšší než u obvyklého turisty.

Vedle kongresového turismu má vysoký potenciál také eventový turismus, jež se zaměřuje na globální kulturní eventy a zároveň je dobrým příkladem pozitivního propojení zájmů turistů a rezidentů vzhledem k tomu, že účastníky mnohých eventů jsou i domácí obyvatelé.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Baxa: 100 let odborné knihovny zaměřené na slavistiku

16:14 Ministr Baxa: 100 let odborné knihovny zaměřené na slavistiku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke stoletému výročí založení Slovanské knihovny.