Premiér Fiala: Naše důchodová reforma obsahuje prorodinná opatření

02.05.2024 8:04 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důchodové reformě.

Premiér Fiala: Naše důchodová reforma obsahuje prorodinná opatření
Foto: X
Popisek: Premiér Petr Fiala přednáší vzkaz národu u příležitosti uplynutí dvou let od vpádu ruských vojsk na Ukrajinu

Naše vláda plní sliby. Schválili jsme návrh důchodové reformy, která zabrání zhroucení důchodového systému a zajistí důstojné důchody i pro dnešní mladou generaci.

Zároveň obsahuje prorodinná opatření, jako je společný vyměřovací základ pro manžele s rozdílnými příjmy nebo fiktivní vyměřovací základ zvyšující důchody rodičům, kteří roky pečovali o malé děti. Reforma je také sociálně citlivá, protože počítá s předčasnými důchody pro ty, kdo začali pracovat v nízkém věku, nebo s předčasnými důchody pro zaměstnance v některých rizikových provozech.

Udělali jsme všechno pro to, abychom se domluvili s opozicí, protože důchodová reforma není krok na jeden nebo dva roky, ale na desítky let. Hnutí ANO ale odmítá jakoukoliv odpovědnost a už vůbec nechce řešit problémy občanů České republiky. V roce 2016 důchodovou reformu zrušilo, na jednání o našem návrhu jeho zástupci nechodili, odmítli dokonce pozvání od prezidenta republiky, a žádné vlastní návrhy přitom nepředložili. Na budoucnosti mladé generace jim prostě nezáleží.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Exner (STAN): Atentát na Fica. Rusko. Výcvik ruských Specnaz, ten se nezapomíná

6:04 Exner (STAN): Atentát na Fica. Rusko. Výcvik ruských Specnaz, ten se nezapomíná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k atentátu na Roberta Fica.