Vážení a milí přátelé,
jsem rád, že se opět setkáváme v prostorách Pražského hradu.
Mám rád víno, a proto mám rád vinaře, neboť víno je mléko starců, a já toto mléko s chutí popíjím velmi pravidelně.
Prostudoval jsem si druhy vítězných vín, a přiznávám, že některým jsem vůbec nerozuměl, a proto se těším, že až se posadíme ve vedlejší místnosti, že mi tyto druhy dešifrujete. Je to botrytický sběr a výběr z cibéb, tak to jsem slyšel v životě poprvé, a doufám, že ne naposled a že to také spolu ochutnáme.
Ale musím se jinak přiznat k hlubokým znalostem vín, neboť kdysi dávno mně jeden z podporovatelů českého vinařství, Jan Fencl, tehdejší ministr zemědělství, poučoval, jak se dělá barikované víno, a budete se divit, ale já jsem to pochopil. A pak se o totéž pokusil v případě ministra průmyslu a obchodu Miroslava Grégra. Mirek Grégr asi pět minut se zájmem poslouchal tento výklad, a pak suše konstatoval, že barikované víno se jmenuje podle psa, bernardýna, který se jmenoval Baryk, tím diskuze skončila a ministr zemědělství zaraženě zmlknul.
Takže já vám slibuji, že se pokusím být méně razantní v definici jednotlivých druhů vín. A teď už se těším na to, jak se spolu vyfotografujeme a jak předám ceny vítězným kategoriím.
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV