Prokop (Levice): Čekají nás měsíce tvrdých jednání. Sociální demokraté a Maláčová

07.10.2024 4:28 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Sociální demokracii.

Prokop (Levice): Čekají nás měsíce tvrdých jednání. Sociální demokraté a Maláčová
Foto: levice.org
Popisek: Levice

Gratuluji Jana Maláčová ke zvolení předsedkyní Sociální demokracie. Stala se tak první ženou v čele naší nejstarší politické strany!

Atmosféra před její volbou byla napjatá a řada lidí, co mě sleduje na sociálních sítích se mě ptala na můj názor. Nechtěl jsem se k tomu pochopitelně moc vyjadřovat, volba předsedy je interní záležitostí každé strany. Pro mne bylo důležité, že oba hlavní kandidáti věděli, že bez širšího levicového spojenectví to nepůjde a nevylučovali tak spolupráci se Strana Levice.

Dost lidí asi bude nesouhlasit, ale dovolím si poněkud zmírnit vášně. Nikdy to totiž není o tom, že se zvolí jeden člověk a pak bude následovat nějaká převratná změna (dramaticky k lepšímu či k horšímu). Takhle jednoduše to nefunguje. Zbytek posádky je stejně důležitý, možná i důležitější než samotný kormidelník. V dnešní éře pozdního kapitalismu s jeho posedlostí jedincem to často nejde vidět. Ale jak pravil klasik: "Žádní osvoboditelé neexistují, lid se vždy osvobodí sám." Nepochybně nás čekají měsíce tvrdých jednání - pokud z nich ale vzejde dobrá posádka, tak naděje pro parlamentní volby 2025 bude existovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jan Lipavský byl položen dotaz

Peníze a kariéra jsou pro vás evidentně na prvním místě

Jestli máte takový problém s tím být Pirát, proč jste stranu neopustil dřív, než se jí přestalo dařit? Možná teď zůstanete dál ministr, možná si pak vysloužíte nějaký dobrý flek, ale to je vám jedno, jak jste se zachoval jako člověk? Bartoš vás kdysi bránil a zastával se vás a co jste udělal vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

David (SPD): Premiér Slovenska se zavázal obnovit vztahy s Ruskem

8:02 David (SPD): Premiér Slovenska se zavázal obnovit vztahy s Ruskem

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k politice Roberta Fica vůči Rusku.