Rakušan (STAN): Než vznikne koaliční smlouva, chceme mít vše důkladně prodiskutované

15.12.2020 11:09 | Zprávy

Piráti a STAN v uplynulém týdnu pokročili v jednání o obsazení kandidátních listin. Nyní o složení kandidátek obě strany jednají s členy svých krajských organizací.

Rakušan (STAN): Než vznikne koaliční smlouva, chceme mít vše důkladně prodiskutované
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vít Rakušan

Z dosavadních jednání vyplynulo, že celostátním lídrem bude předseda Pirátů Ivan Bartoš, který zároveň bude i lídrem kandidátky v Ústeckém kraji. Předseda STAN Vít Rakušan bude vést krajskou kandidátku ve Středočeském kraji.

„Uplynulý týden se vedl ve znamení jednání o obsazení kandidátních listin. Nyní o kandidátkách  jednáme s členy našich krajských organizací. Jsem velice rád, že pokud bude koaliční smlouva stvrzena, budu jako celostátní lídr vést kandidátku v Ústeckém kraji. Právě zde se totiž zrcadlí problémy celé republiky, jako jsou vysoké počty exekucí, sociální problémy, devastace krajiny či třeba korupce. A právě tyto problémy obě strany řeší i na celostátní úrovni,” uvedl předseda Pirátů Ivan Bartoš.

Předseda hnutí STAN Vít Rakušan chce usilovat o pozici lídra ve Středočeském kraji, který připadne hnutí STAN.

„Není překvapením, že jsem se rozhodl usilovat o lídra ve Středočeském kraji. Narodil jsem se zde a jsem hrdým Kolíňákem. Lidé ve Středočeském kraji mě i výsledky mé práce znají, a proto považuji za rozumné, že jsme se na tomto v rámci koaličního vyjednávání shodli. Vyjednávání o lídrech dalších krajů i poměru volitelných míst na kandidátky bude předmětem následujících dní. Našim cílem je dosáhnout kompromisu, který bude přijatelný pro členské základny obou uskupení, a proto chceme mít s našimi kraji vše důkladně prodiskutované, než vznikne návrh koaliční smlouvy. Máme dohodu, že pokud půjdeme do voleb společně, tak budeme jako partneři vyjednávat i o vstupu do vlády či v případě nutnosti i do opozice, “ doplnil předseda STAN Vít Rakušan.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Skopeček (ODS): Malý a efektivní stát je třeba prosazovat odshora

8:19 Skopeček (ODS): Malý a efektivní stát je třeba prosazovat odshora

Reakce na svém veřejném facebookovém profilu na plánované zrušení ministerstva pro legislativní činn…