Richterová (Piráti): Jde hlavně o prevenci

22.07.2022 17:32 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k rozšíření příspěvků na zdravý životní styl

Richterová (Piráti): Jde hlavně o prevenci
Foto: Screen Prima CNN
Popisek: Olga Richterová na Primě CNN

Schváleno, bude pestřejší nabídka pro zdravý životní styl. Jde hlavně o prevenci. Navýšili jsme příspěvek pro zdravý životní styl, sportovní kroužky nebo pomůcky pro zdravotně znevýhodněné. Rozšiřuje se tak možnost výběru, protože klienti pojišťoven, a to jsme my všichni, se často rozhodují na základě nabídky těchto bonusů. A těch teď bude víc.

Anketa

Komu více důvěřujete?

hlasovalo: 9638 lidí

Můj návrh, který schválila Sněmovna, výrazně rozšiřuje možnosti financování z fondu prevence Všeobecné zdravotní pojišťovny i zaměstnaneckých pojišťoven. Přibližně až na trojnásobek. Prevence je totiž levnější než léčba.

A o to mi jde. Fond prevence tak výrazně rozšíří poskytovanou škálu příspěvků na zdravý životní styl, například na sportovní kroužky pro děti. Pro zdravotně znevýhodněné to znamená i lepší příspěvky na diety, pomůcky pro diabetiky, psychosociální podporu a mnohé další.

Je totiž rozumné předcházet tomu, čemu předejít lze. Nejlevnější varianta, jak předejít nějaké nemoci třeba v důsledku neblahého životního stylu, je právě prevence.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): V těchto dnech si připomínáme ukončení druhé světové války v Evropě

21:03 Rozvoral (SPD): V těchto dnech si připomínáme ukončení druhé světové války v Evropě

Každoročně si začátkem května připomínáme osvobození Československa od německého nacismu v roce 1945…