Rozvoral (SPD): Podporujeme postoje Maďarska v záležitostech masové migrace do Evropy

20.06.2024 6:23 | Zprávy

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci.

Rozvoral (SPD): Podporujeme postoje Maďarska v záležitostech masové migrace do Evropy
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Vážení přátelé,                           

23. června proběhne v Praze celostátní grémium hnutí SPD, kde budeme projednávat program a podobu kampaně pro zářijové volby do zastupitelstev krajů a do Senátu. Prosazujeme efektivní vydávání finančních prostředků z rozpočtů krajů ve prospěch občanů a zajištění jejich bezpečnosti, boj s korupcí, dostupnou zdravotní péči, kvalitní školství a veřejnou dopravu.

Vládní koalice v souvislosti se snahou prosadit za každou cenu korespondenční volbu ze zahraničí porušuje Jednací řád Poslanecké sněmovny a znemožňuje opozičním poslancům vystoupit v rozpravě. Jde o útok na samotnou podstatu parlamentní demokracie!

Nadále rostou ceny zboží a služeb, zejména v oblasti potravin a bydlení. Zdražování je důsledkem nekompetentní ekonomické politiky Fialovy vlády a zvyšování nepřímých daní z její strany. EU šikanuje drakonickými sankcemi a pokutami za legitimní obranu před nelegální migrací.

1. 23. června proběhne v Praze celostátní grémium hnutí SPD, kde budeme projednávat program a podobu kampaně pro zářijové volby do zastupitelstev krajů a do Senátu. Prosazujeme efektivní vydávání finančních prostředků z rozpočtů krajů ve prospěch občanů a zajištění jejich bezpečnosti, boj s korupcí, dostupnou zdravotní péči, kvalitní školství, sociální péči a veřejnou dopravu.

Předsednictvo hnutí SPD svolává na den 23. června 2024 do Prahy celostátní grémium, kde budeme s volebními štáby finalizovat formu a obsah horké fáze kampaně pro volby do zastupitelstev krajů a Senátu. Volby do zastupitelstev krajů jsou druhé nejdůležitější volby po volbách do Poslanecké sněmovny. Mezi naše programové priority patří zajištění bezpečnosti, boj s korupcí, dostupné zdravotnictví, sociální péči a dostatek míst pro seniory v domovech důchodců, podpora výstavby bytů, kvalitní školství, opravy silnic II. a III. tříd a dopravní obslužnost.

Hnutí SPD má ambice na navýšení stávajících počtů zastupitelů ve všech krajských zastupitelstvech, které mají v rámci samosprávy i přenesené působnosti odpovědnost za tyto oblasti, přičemž každý kraj má svá specifika. Hnutí SPD bude prosazovat transparentnost a efektivní vydávání finančních prostředků z peněz daňových poplatníků určených na zlepšení kvality života našich občanů ve všech oblastech v rámci krajů.

2. Vládní koalice v souvislosti se snahou prosadit za každou cenu korespondenční volbu ze zahraničí porušuje Jednací řád Poslanecké sněmovny a znemožňuje opozičním poslancům vystoupit v rozpravě. Jde o útok na samotnou podstatu parlamentní demokracie!

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Proč právě teď odvoláváte Bartoše?

Nevěřím, že je za tím fiasko s digitalizací stavebního řízení, kdyby ano, vyhodil byste ho už dřív. Proč tak najednou? A co pozitivního podle vás teď změní nový ministr? Vždyť než se zorientuje, bude problém narůstat a za rok jsou volby.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bek: Některé školy budou potřebovat dlouhodobější řešení

12:06 Ministr Bek: Některé školy budou potřebovat dlouhodobější řešení

Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Mikuláš Bek s dalšími zástupci vedení ministerstva jednal s …