SPD, Trikolora, hnutí PES: 5 kroků k energetické svobodě

19.08.2022 4:31 | Tisková zpráva

Musíme převzít iniciativu a začít skutečně řešit situaci na trhu s energiemi, které doslova ohrožují existenčně občany a podnikatele v ČR.

SPD, Trikolora, hnutí PES: 5 kroků k energetické svobodě
Foto: SPD
Popisek: Dr. Ing. Milan Urban, jednička kandidátky SPD, Trikolory, Hnutí PES a nezávislých společně pro Prahu do Zastupitelstva hlavního města Prahy

Zachraňme Pražany před chudobou, víme jak zajistit levné energie pro Pražany!

Musíme převzít iniciativu a začít skutečně řešit situaci na trhu s energiemi, které doslova ohrožují existenčně občany a podnikatele v ČR. Musíme vytrhnou z letního prázdninového spánku občany, kteří doposud věří výrokům vlády typu ,,podzim zvládneme“ a doteď ani netuší u jakého dodavatele energií vůbec jsou. Kvůli současné krizi jsme založili poradenskou linku pro Pražany, kde získají aspoň nejzákladnější informace. První rada: Zjistěte si, u koho máte smlouvu a do kdy máte zafixovanou cenu energií.

Naše strategie na pořízení levných energií je připravena společně se skupinou odborníků, kteří mají celoživotní zkušenosti v managementu energetických firem, projednávání a uzavírání smluv jménem společností a vlád s dodavateli energií a regulací energetického sektoru.

Česká vláda a parlament se již od loňského roku brání a ignorují snahu odborníků o nasměrování a správné řízení české energetiky, která nepovede k likvidaci českých domácností a hlavně průmyslu, což by vedlo ke krachu celé ekonomiky, následným sociálním nepokojům a konci smíru. Namísto toho vláda zavádí různá pseudořešení, které dokonce mohou vést k úmrtí seniorů a malých dětí podchlazením.

NAŠE KROKY VEDOUCÍ K ZÍSKÁNÍ LEVNÉA DOSTUPNÉ ENERGII PRO PRAŽANY:

1) Město Praha již vlastní 100% Pražské plynárenské a.s. Proto Rada hlavního města a Zastupitelstvo mohou pověřit Představenstvo PPAS jednat o nakoupení plynu přímo s dodavateli. Tím bude vynechána energetická burza, různé fondy, lobbisté a prostředníci. Následně může město nastavit nezbytnou ziskovost společnosti a většinu úspor převést na Pražany v nižší ceně za plyn.

2) Město dokoupí zbývajících 51 % v Pražské energetice a.s. a bude nakupovat elektrickou energii rovněž napřímo od dodavatelů. Úspory budou opět převedeny do nižších cen za elektřinu. Navíc z PRE a.s. nebudou odcházet stamilionové dividendy do zahraničí, ale zůstanou městu.

3) Město uplatní opci se společností VEOLIA Czech a.s. dokoupí zbývajících 51 % v Pražských kanalizacích a vodovodech a.s. Tímto krokem nebudou z PVK a.s. odcházet stamilionové dividendy do zahraničí, ale zůstanou městu, které bude moci redukovat cenu vodného a stočného pro Pražany.

4) Cílem uvedených kroků je, aby hlavní město Praha vlastnilo 100 % infrastrukturních firem, mohlo se uváženě a zodpovědně rozhodovat o správě a rozvoji těchto společností a ve svém důsledku i nastavilo férové ceny plynu, elektřiny a vody pro důstojný život Pražanů. Energie se nesmí stát “luxusním zbožím.”

5) K úspěšné realizaci shora uvedených cílů je třeba, aby energetické společnost vedli pouze lidé s odborným vzděláním a mnohaletými zkušenostmi z energetiky.

Lídr na primátora Dr.- Ing. Milan Urban – SPD, Josef Sláma – Trikolora, Jiří Janeček – hnutí PES.

Tuto výzvu podporují experti a odborníci ze skupiny “Energie není luxusní zboží”: Alena Vitásková, Vladimír Štěpán, Ivan Noveský, Pavel Janeček, Hynek Beran, Vladimír Vlk

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…