Scheinherr (Praha sobě): I referendum může dopadnout špatně

11.10.2024 18:09 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výsledkům referenda, v němž občané odmítli rozestavěnou stavbu domova seniorů

Scheinherr (Praha sobě): I referendum může dopadnout špatně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Náměstek primátora Adam Scheinherr

Tohle je skličující příběh o tom, že i referendum může dopadnout špatně. Přístup obyvatel Horní Lidče mě šokoval. Jak mohli odmítnout něco tak prospěšného, jako domov pro seniory, navíc kompletně financovaný z dotací?

Místo aby se těšili, že jejich babičky a dědečkové budou mít důstojné bydlení poblíž míst, kde celý život žili, vynutili si referendum a obec dovedli k finanční katastrofě. Referendum nebylo ničím jiným než manipulací se strachem z něčeho, co mohlo být pro obec velkým přínosem. A teď? Místo domova pro seniory a zajištěné budoucnosti pro starší občany budou mít obyvatelé na krku dluhy a ostudu.

Nejhorší na tom je, že nejde o výjimku. S tím, že pohled na stáří je něco nepřípustného, před čím je třeba chránit hlavně děti, se setkávám bohužel i u nás v Praze. Je mi z toho smutno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Důchodová reforma

Dobrý den, nemyslíte, že jsou ty obstrukce zbytečné, že si vláda stejně prosadí svou, protože má většinu ve sněmovně i senátu? Mě by spíš zajímalo, jak s důchodovou reformou naložíte, když bude v příští vládě vy? Protože objektivně vzato jste s vlastním řešením za osm let vlády nepřišli a je jisté, ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 3 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Zelení: Odsuzujeme terorismus a násilí, voláme po míru na Blízkém východě

21:03 Zelení: Odsuzujeme terorismus a násilí, voláme po míru na Blízkém východě

Reakce na veřejném facebookovém profilu strany na eskalaci konfliktu na Blízkém východě