Scheinherr (Praha sobě): V Praze už mosty nepadají, stavíme nové

26.10.2021 8:36 | Tisková zpráva

Rada hl. m. Prahy schválila návrh záměru veřejné zakázky na zajištění výkonu technického dozoru investora při realizaci nového tramvajového mostu pro MHD, pěší a cyklisty spojujícího smíchovské a podolské nábřeží. Předpokládaná hodnota veřejné zakázky je stanovena ve výši 33 mil. Kč bez DPH.

Scheinherr (Praha sobě): V Praze už mosty nepadají, stavíme nové
Foto: Hana Brožková
Popisek: Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy

Výstavbou tohoto mostu dojde k doplnění doposud chybějícího propojení pro městskou dopravu, pěší a cyklistické vazby mezi vltavskými břehy. Stavba přispěje ke zlepšení přestupních vazeb mezi tramvajovými a autobusovými linkami v dopravních uzlech Lihovar a Dvorce a zvýšení spolehlivosti a rychlosti veřejné dopravy. Projekt výstavby Dvoreckého mostu je zařazen mezi nejvyšší priority hlavního města Prahy jak v Plánu udržitelné mobility, tak ve Strategii rozvoje tramvajových tratí.

„Před dvěma týdny jsme vypsali veřejnou zakázku na zhotovitele Dvoreckého mostu a dnes jsme odsouhlasili vypsání veřejné zakázky na zajištění technického dozoru zhotovitele. V Praze už mosty nepadají. Stavíme nové. Trojská lávka stojí. Lávka HolKa mezi Holešovicemi a Karlínem má zhotovitele a v půlce příštího roku zahájíme stavbu Dvoreckého mostu pro tramvaje, autobusy, pěší a cyklisty, který spojí Prahu 4 s Prahou 5,“ uvedl náměstek primátora a radní pro oblast dopravy Adam Scheinherr.

Konstrukce mostu je navržena jako šestipolový spojitý nosník z předpjatého železobetonu, délka mostu 388 m, volná šířky 16,0 m. Stavba zahrnuje obě předpolí mostu včetně lávky pro cyklisty, opěrné zdi a uměleckých děl. Předpokládané investiční náklady stavby činí 972 mil. Kč bez DPH.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Státní rozpočet na příští rok jsem nepodpořil

16:02 Ministr Bartoš: Státní rozpočet na příští rok jsem nepodpořil

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k státnímu rozpočtu pro rok 2025