Schillerová (ANO): Bouře ve sklenici okurek

22.06.2024 10:21 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k poklesu životní úrovně za vlády Petra Fialy

Schillerová (ANO): Bouře ve sklenici okurek
Foto: XTV
Popisek: Předsedkyně poslaneckého klubu hnutí ANO Alena Schillerová

Vážení přátelé, rozpoutala jsem bouři ve sklenici okurek. Ani jsem netušila, co to způsobí, když napíšu na Facebook prostou pravdu, že v obchodě mají sklenici za 91 korun. Vypukla vřava snad na všech sociálních sítích i v celostátních médiích, od Primy CNN přes Hospodářské noviny až po Stream nebo Super. Některé skalní příznivce pětikoalice to vytočilo doběla. Jak jsem si prý mohla dovolit koupit tak drahé okurky? Proč jsem si nesehnala levnější na internetu?

Znělo to úplně, jako když manžel peskuje manželku při pohledu na účet za nákup, aby ho poté na posezení spořádal. Někteří dokonce začali spekulovat, jestli jsem si cenovku 91 korun nevymyslela, protože u nich stojí „jen 75 korun“.

Tak zaprvé, už jen z principu bych NIKDY nekoupila okurky za 91 korun. Ale jako důkazní materiál brutální Fialovy inflace posloužily dokonale. Mám k tomu i fotku s cenovkou v regálu. A u té fotky mi telefon ukazuje datum 9. června 10:43. Značku tady uvádět nechci, abych nepoškodila výrobce. Zemědělci, na rozdíl od obchodních řetězců, jsou někdy rádi, že vůbec přežijí. Zato obchodním řetězcům se za Fialovy vlády daří výborně.

A taky chci něco vyřídit vášnivým srovnávačům cen. Není až tak podstatné, jestli sklenice okurek stojí 75 nebo 91 korun. Obojí je totiž ostuda. A pokud se někdo chce vysmívat „pláči nad okurkami“, tak ať se koukne na libovolnou cenovku. Podívejte se, kolik stojí těstoviny, kolik granko, kolik sýr. Vzpomeňte si, kolik to všechno stálo před dvěma lety.

Těch 91 korun za sklenici kyselých okurek je symbol. Už jen to, že se nějaký obchodní řetězec odváží takovou cenovku vyvěsit, je důkaz proti Fialově vládě. Je to připomínka, kam jsme to za dva a půl roku dopracovali. A právě tohle tak strašně nakrklo příznivce pětikoalice včetně některých politických komentátorů. Ukázalo se, že jsme měli už v roce 2022 pravdu, když jsme bez ustání žádali vládu, aby začala jednat, dokud je čas.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Benefity od zaměstnavatele.

Dobrý den, paní ministryně. Můj zaměstnavatel mi v rámci benefitů nabízí měsíčně jistou částku, kterou mohu rozdělit mezi volnočasové aktivity, vzdělání, platby na e-shopech (lékárny, knížky), životní pojištění a penzijní připojištění. Pokud se rozhodnu peníze utratit za dovolenou, fitness, jazykov...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Česko musí lépe cílit na to, do čeho investuje

8:19 Premiér Fiala: Česko musí lépe cílit na to, do čeho investuje

Na pondělí 1. července 2024 svolal premiér Petr Fiala již šesté jednání vládního výboru pro strategi…