Seďa (SOCDEM): Etatismus v podobě současné vlády

19.08.2024 9:04 | Monitoring

Stát by měl lidem pomáhat a ne je obtěžovat. Protože občané si platí státní úředníky proto, aby jim zajišťovali služby, které potřebují.

Seďa (SOCDEM): Etatismus v podobě současné vlády
Foto: archiv A. Seďa
Popisek: Antonín Seďa

Etatismus vznikl ve Francii za Charles de Gaulle, který stát využíval k upevnění své moci. V poslední době mám pocit, že i v naší zemi začínají prvky etatismu. Příkladem jsou dezinformace či omezování informací ze strany státu, státních institucí i veřejnoprávních médií. Demokracie a svoboda se s etatismem nesnášejí, protože etatismus směřuje k diktatuře a k nedemokratickým režimům. Označovat občany za "svině" či dezoláty jenom proto, že mají odlišný názor, je projevem zvůle a arogance moci, tolik vlastní etatismu. Tak jako útoky na starší generaci, která vybudovala to, z čeho tato země dosposud žije. Nejen jejich práce, ale i zkušenosti je třeba oceňovat. A ne je osočovat a útočit na starší generaci kvůli jejím názorům. Nezapomínejme, že starší si hodně pamatují a opravdu nechtějí pro své děti a vnoučata, aby se opakovaly události, které s demokracií a se svobodou nemají nic společného. A je jedno, zda přicházejí z Východu či ze Západu.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Článek byl převzat z Profilu Ing. Antonín Seďa

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Michálek (Piráti): Miliardové zakázky do firem premiéra už se nebudou opakovat

4:28 Michálek (Piráti): Miliardové zakázky do firem premiéra už se nebudou opakovat

Právě jsem předložil důležitou opravu zákona o veřejných zakázkách. Díky ní premiér ani ministři neb…