Seďa (SOCDEM): To není dobrá politika pro budoucnost naší země

16.08.2024 18:09 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k modelu reforem ekonomického poradce prezidenta Davida Marka

Seďa (SOCDEM): To není dobrá politika pro budoucnost naší země
Foto: archiv A. Seďa
Popisek: Antonín Seďa

Ekonomický poradce pana prezidenta kritizoval naše vlády a politiky, že nejsou odvážní v reformách. Zároveń představil svůj "model" reforem. jako sociální demokrat s jeho modelem nemohu souhlasit, protože by opět snížil životní úroveň našich občanů a nadále by podporoval globální kapitalismus a neo-liberalismus. Pouze se ptám, proč takový poradce radí naší hlavě státu, když prezident chtěl být prezidentem všech občanů České republiky.

Můj model reforem je kromě snížení byrokracie (s tím se s panem ekonomem shodnu), daňová reforma ve prospěch zaměstnanců se zavedením skutečného progresivního zdanění, boj proti šedé ekonomice a vyvádění zisků z naší země, podpora hi-tech technologií, vývoje a výzkumu a zvýšení mezd a důchodů.

Pan ekonom totiž pozapomněl, že na růstu HDP se podílí výraznou měrou i spotřeba domácností, a pokud bychom šli cestou zvyšování nepřímých daní, pak by ceny potravin a zboží pouze rostly. A tím i tolik obávaná inflace, která v průběhu tří let znehodnotila příjmy i úspory o 40 procent. To není dobrá politika pro budoucnost naší země.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Trikolora: Ze řetězu utržení blázni evidentně chtějí rozpoutat 3. světovou válku

22:28 Trikolora: Ze řetězu utržení blázni evidentně chtějí rozpoutat 3. světovou válku

Stanovisko Trikolory k rezoluci Evropského parlamentu.