Senátor Čunek: Vedení Zlínského kraje se snaží vyhodit 7 miliard z okna

03.09.2024 15:06 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k rekonstrukci Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně.

Senátor Čunek: Vedení Zlínského kraje se snaží vyhodit 7 miliard z okna
Foto: XTV
Popisek: Senátor Jiří Čunek

Lhářům se nesmí ustupovat. A proto vám řeknu PRAVDU, i když kvůli tomu nejspíš prohraji volby. Nemůžu už přihlížet tomu, jak se vedení Zlínského kraje snaží VYHODIT 7 MILIARD z okna. 7 miliard, za které by se mohly opravit školy a školky, silnice nebo vybavit ordinace.

Právě o tolik totiž bude dražší rekonstrukce Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně než nová nemocnice, která měla vzniknout v Malenovicích. Jak se nyní ukázalo, slibovaných 6 miliard za rekonstrukci byla jedna velká LEŽ.

Letos v červnu hejtman Holiš (ANO) představil zastupitelstvu plán, podle něhož má jen částečná rekonstrukce Baťovky stát 11,8 miliard Kč! Další 2 miliardy navíc má stát dostavba centrálního objektu, která bude hotová až po roce 2040.

Zároveň vyšlo najevo, že podle projektu malenovické nemocnice za 8 miliard, který byl před čtyřmi lety shozen ze stolu jako „předražený“, nyní staví novou nemocnici v Banské Bystrici. Ta bude dokonce o 15 % větší a vyjde v přepočtu na 7,4 MILIARDY Kč!

To jsou FAKTA: krajské vedení, jen aby nepřiznalo chybu, bude radši desítky let nechávat pacienty i lékaře v rozestavěné nemocnici, než aby za polovinu ceny rekonstrukce postavilo novou.

Všichni mi radili, ať o tom nemluvím, že kvůli nemocnici prohraji volby.

Jenže víte co? PRAVDA je podle mě důležitější. Pravda a čisté svědomí.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

svoboda slova

Souhlasím s váma, že svoboda slova není absolutní, ale myslíte, že tím, že budete lidem nařizovat, co si mají myslet a říkat nebo spíš neříkat (narážím na to, že chcete zakázat ,,špatné" názory), že to povede k něčemu pozitivnímu? Že pomáhá něco vyřešit Foltýn, který uráží každého, kdo má jiný názor...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štěpánek (Trikolora): Věčný rebel obrozencem aneb Moje druhé národní obrození

14:04 Štěpánek (Trikolora): Věčný rebel obrozencem aneb Moje druhé národní obrození

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ohrožení svobody i celé evropské civilizace