Senátor Fischer: Prezident Miloš Zeman mařil úsilí vlády a Parlamentu u Vrbětic

29.04.2024 14:02 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Vrběticím.

Senátor Fischer: Prezident Miloš Zeman mařil úsilí vlády a Parlamentu u Vrbětic
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kandidát na prezidenta Pavel Fischer

Policejní vyšetřování případu terorismu ve Vrběticích je u konce. Prokázalo, že za výbuchem stáli důstojníci ruské GRU. Proč jsou jeho závěry dnes tak důležité? Souvisí to nejen s prezidentem Milošem Zemanem, ale i s dnešní válkou Ruska proti Ukrajině.

V roce 2021 došlo k oznámení pachatelů státního terorismu premiérem Babišem. Ruští speciálně vycvičení vojáci zabili dva české občany a způsobili miliardové škody na majetku. Byl to neospravedlnitelný zásah do naší státní suverenity. Okamžité vypovězení 18 ruských „diplomatů” byl zcela adekvátní krok, vláda hledala podporu také u spojenců.

Prezident republiky Miloš Zeman mařil úsilí vlády a Parlamentu. Týden mlčel, aby následně vystupoval úplně pomateně. V souladu s ruskou propagandou relativizoval fakta, mluvil o více vyšetřovacích verzích případu, přestože policie už měla jen jedinou, a podobně.

Vrchní velitel si nesmí plést, pro koho pracuje. Ve výboru pro obranu a bezpečnost jsme se jeho slovy a činy detailně zabývali, jak se můžete přesvědčit v analýze dostupné na webu Senátu (odkaz v komentáři). Navrhli jsme zahájit diskuzi o tom, jestli je Miloš Zeman vůbec schopen zastávat úřad prezidenta, a aktivovat článek 66 Ústavy. Senátoři se však rozhodli o tom na plénu nejednat.
Dnes na základě policejního vyšetřování víme, že pro své ostudné činy neměl Miloš Zeman jiný důvod než svou devótnost vůči Rusku a jeho zájmům.

Ruská federace na vyšetřování nepřekvapivě odmítla spolupracovat, pachatelé se tím pádem nemohli hájit u nezávislého soudu. Rusko dostalo oficiální žádost, ale nespolupracovalo na vyšetřování. Podle dalších zjištění byli pachatelé zapleteni i do dalších temných operací, které jednotka GRU 21955 prováděla na území států NATO. Cílem operací bylo vměšovat se do vnitřních záležitostí a zastrašovat oponenty ruského režimu. A také likvidovat sklady zbraní, které byly určeny pro bojující Ukrajinu. Rusko bylo přesvědčeno, že lze rozvrátit společný postup NATO a podlomit schopnost Ukrajiny se bránit napadení ze strany Ruska.  

Co z toho vyplývá? Rusko nás do své války proti Ukrajině a Západu zatáhlo už v roce 2014, kdy u nás vyhazovalo do povětří muniční sklady a zabíjelo občany. Putin své plány na obsazení Ukrajiny připravoval dlouho dopředu. Kdo u nás šíří řeči, že jsme ho k tomu prý vyprovokovali, slouží ruské propagandě. Zejména nemalá část naší politické reprezentace by si měla uvědomit, že volání po míru tváří v tvář teroristům, kteří se kvůli válce proti Ukrajině nezdráhají vraždit dokonce i na Moravě, nelze uskutečnit jinak než se zbraní v ruce. Jde o naši vlastní suverenitu a obranu našich životních zájmů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Fischer., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseHorký , 29.04.2024 15:11:01
Pár vět jsem přečetl a zdá se, že ten příživník je už úplně vygumovaný. Všichní ví, že Vrbětice jsou jen pohádka z dílny CIA. Už dávno to policie odložila. Ale jak je vidět, tak byl zadán úkol: Byl to Čuk a Geg. A konečně někdo vymyslel příběh, který se CIA, tedy USA hodí. Bože, kam jsme se to dostali? A toto je v Senátu. Opět to jen dokazuje, že ta trafika je na dvě věci.

|  8 |  0

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Narostl výskyt psychických potíží u dětí. Kapacity přestávají stačit

4:32 Bartošek (KDU-ČSL): Narostl výskyt psychických potíží u dětí. Kapacity přestávají stačit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k závislostem a psychickým problémům dětí.