Vzpomínám si na pohádku o královně Koloběžce I., kde musela rybářova dcera přijet ke králi obutá – neobutá, oblečená – neoblečená, učesaná – neučesaná a umytá – neumytá. Jsme totiž v době, kdy začíná být trendem jíst maso – nemaso a pít mléko – nemléko. Zanedlouho přibydou také vejce – nevejce. Náhražky tradičních potravin zažívají nebývalý boom i přesto, že jsou několikanásobně dražší a ne každý dokonce souhlasí s tím, že by byly chutnější či zdraví prospěšnější. Jsou jednoduše v módě, a tak je zdaleka nekupují jen alergici a vegetariáni.
Naši dědové by se však divili, co všechno se dnes nazývá masem a mlékem. Samozřejmě každému podle jeho chuti, ať už jsou to kořínky, sója, nebo třeba zabíjačka. Jak jste na tom ale vy – upřednostňujete např. sójové náhražky masa a mléčných výrobků, nebo si raději dáte kvalitní steak či pravý smetanový jogurt? Já osobně volím spíše druhou variantu a fakt jsem přesvědčen o tom, že maso je maso a mléko je mléko. Maso bez masa totiž podle mne neexistuje stejně, jako mléko bez mléka.
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV