Senátor Vosecký: Je jenom otázka času, kdy nebude papír pro děti do školy

20.09.2022 20:33

Projev na 29. schůzi Senátu 20. září 2022 k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 458/2000 Sb., o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v energetických odvětvích.

Senátor Vosecký: Je jenom otázka času, kdy nebude papír pro děti do školy
Foto: archiv JV
Popisek: Jiří Vosecký

Děkuji za slovo, pane předsedající, dobrý den, pane ministře, vážené dámy, vážení kolegové. Tento zákon podpořím, protože si uvědomuji, že je zapotřebí udržet všechny fabriky v chodu, protože když tyto fabriky nebudou v chodu, tak ti lidé, kteří teď dostávají kompenzace, budou je dostávat, když nebudou chodit do práce, nebudou si vydělávat, tak ty kompenzace jim stačit nebudou. To je zaprvé.

Zadruhé, když tyto fabriky přestanou vyrábět, tak rozjet ty fabriky bude hodně problematické a dlouhotrvající.

Zatřetí, přijdeme o trhy, které obsadí jiné státy, a už se na ty trhy nedostaneme.

To jsou dvě základní věci, proč to podpořím. Pak je zapotřebí si uvědomit, ono už to tady je. Kaolinky na to pomalu nemají, tak zavírají, to znamená, přichází se o papírenský kaolin. Je jenom otázka času, kdy nebude papír pro děti do školy, nebude bílý papír do obchodů, může se stát, že ani nebudeme mít na co psát, což možná bude dobře, protože nebudeme občas vymýšlet nějaké hlouposti.

Ale abych se vrátil zpátky. Další, kdo je ohrožen, jsou sklárny, protože jestliže sklárny přestanou, když to řeknu, vyrábět tabulové sklo, pivní láhve a podobně, nebude do čeho balit pivo. Řekněme si to na rovinu, nebudeme mít do čeho balit pivo. To je v ČR velký problém. Děláme si z toho srandu, ale ona je to skutečnost, takže se tady musíme bavit a musíme řešit priority, že je zapotřebí hledat nějaký souběh věcí, tak, aby se udržela ČR v chodu a byly minimální ztráty v rámci obchodní činnosti, výrobní činnosti a zaměstnanosti. To je k tomu.

Toto podpořím. Kdyby tady byla nějaká kompenzace z ČEZ, že by měli přispívat jaderným elektrárnám, nebo kde jsou jaderné elektrárny, tak se hlásím za Českolipsko, protože tam jsem. Tam v podstatě ČEZ zruinoval půlku Českolipska tím, že se tam chemicky těžil uran, takže když ČEZ bude přispívat jinde, tak by taky mohl tam, kde v minulosti. To je asi všechno, děkuji za pozornost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

12:05 Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením proti HHC a podobným drogám.