Senátorka Kovářová: Svět je plný diskriminace

27.09.2024 17:17 | Monitoring

Příspěvek ke konferenci v Senátu, nazvané 15 let antidiskriminačního zákona, publikovanaý na svém veřejném facebookovém profilu

Senátorka Kovářová: Svět je plný diskriminace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Daniela Kovářová

Svět je plný diskriminace. Nás leváků. Světlo ve škole jde zleva, nůžky nestříhají, ucha všech půllitrů jsou pro praváky. Proč se o diskriminaci leváků nepíší články a nepořádají se konference? Protoze o diskriminaci dnes mluvíme, jen když se to někomu hodí. Když někdo chce peníze, slávu nebo svatozář.

Opakem diskriminace jsou plošná všeobecná a univerzální pravidla, nikoliv selektivní rozinkování skupin, u nichž diskriminaci vidíme. Vyďobávání skupin, jimž se pod záminkou diskriminace poskytne nadstandardní ochrana či komfort.

Tím se zcela pokřivuje rovnost pravidel pro všechny. Jsou-li si lidé rovni, není třeba antidiskriminačního zákona. Opak je cestou k nerovnosti, k výběrovosti a ke speciálním režimům. Jsme si jisti, že k žádným speciálním režimům naše společnost nesměřuje?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Proč právě teď odvoláváte Bartoše?

Nevěřím, že je za tím fiasko s digitalizací stavebního řízení, kdyby ano, vyhodil byste ho už dřív. Proč tak najednou? A co pozitivního podle vás teď změní nový ministr? Vždyť než se zorientuje, bude problém narůstat a za rok jsou volby.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Berdychová: Kraj v říjnu otevře dva dotační programy na podporu cestovního ruchu

21:03 Berdychová: Kraj v říjnu otevře dva dotační programy na podporu cestovního ruchu

V pátek 11. října Královéhradecký kraj zahájí příjem žádostí o dotaci ve dvou dotačních programech, …