Šimoňáková (ANO): Jdeme s dobou a modernizujeme pro návštěvníky služby na Technotrase

14.10.2024 13:38 | Tisková zpráva

Cestování po industriálním dědictví severní Moravy a Slezska bude pro zájemce ještě pohodlnější. Technotrasa spouští novou aplikaci.

Šimoňáková (ANO): Jdeme s dobou a modernizujeme pro návštěvníky služby na Technotrase
Foto: Archiv Šárky Šimoňákové
Popisek: Šárka Šimoňáková

Důležité informace o památkách, ale i sbírání bodů pro bonusové odměny, najdou zájemci v nové aplikaci Technotrasa. „Jsem ráda, že jdeme s dobou a modernizujeme pro návštěvníky služby na Technotrase. Technotrasa je stezka, která propojuje důležitá místa spojená s technikou a řemeslem v našem regionu. Propojuje více než tři desítky zastávek, jedná se o unikátní muzea, doly, pivovary, Dolní oblast Vítkovic v Ostravě a mnohé další. Těší mě, že návštěva těchto míst bude pro turisty ještě pohodlnější,“ řekla náměstkyně moravskoslezského hejtmana pro regionální rozvoj a cestovní ruch Šárka Šimoňáková.

Dodala, že nová aplikace nabídne nejen informace o zastávkách „Když lidé v terénu kliknou na jednotlivá místa Technotrasy, systém GPS jim ukáže, jak daleko od místa jsou a nabídne i trasu, jak se tam dostanou.“

Lidé budou moci pohodlněji sbírat body za návštěvu míst a snáze získávat následné odměny. „Stačí si do chytrého telefonu stáhnout aplikaci Technotrasa, při každé návštěvě některé ze zastávek Technotrasy nasnímat QR kód, získané body se automaticky přičtou na váš účet. Na návštěvníky pak čekají různé dárky s logem Technotrasa. Jinak veškeré informace o Technotrase, včetně informací o nové aplikaci lidé najdou na webových stránkách Technotrasy,“ řekl jednatel krajské centrály cestovního ruchu Moravian-Silesian Tourism Petr Koudela.

Letošní ničivé povodně se nevyhnuly ani zastávkám Technotrasy. „Bohužel víme, že například provoz Osoblažské úzkokolejky nebo Flascharova dolu je už pro letošní sezónu uzavřen. Mnoho zastávek ale naopak funguje bez omezení a lidé svou návštěvou památky podpoří. Každopádně doporučujeme, aby si návštěvníci provoz místa ověřili na webových stránkách jednotlivých míst,“ uzavřel Petr Koudela.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Spojování SPD, PRO a dalších

Dobrý den pane Okamuro, v návaznosti na Vaše poslední vyjádření na Primě k další spolupráci s národně-konzervativnimi stranami, mám dotaz. Řekl jste, že do voleb nepůjdete jako koalice, ale že nabídnete místo na kandidátce. To ve mně vzbuzuje otazníky. Vyzýval jste ke spojování, abyste porazili koal...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Vích (SPD): Utopistický projekt současné podoby Evropské unie je cesta k záhubě

15:41 Vích (SPD): Utopistický projekt současné podoby Evropské unie je cesta k záhubě

Evropská unie (EU) se během několika desetiletí svého vývoje etablovala jako jeden z největších poli…