Šlachta (Přísaha): Nepustili mě do České televize

18.09.2024 7:11 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k předvolební superdebadě v České televizi.

Šlachta (Přísaha): Nepustili mě do České televize
Foto: XTV
Popisek: Robert Šlachta v XTV

Česká televize stanovila opět absurdní pravidla předvolební Superdebaty. Sice pozvala hnutí Přísaha, protože splňujeme kritéria dle volebních potenciálů, ale nesmím se jí zúčastnit já jako předseda, protože kandiduji do Senátu, ani nemůže jít nikdo jiný, kdo kandiduje v krajských volbách.

Tento krok České televize vyznívá nepatřičně o to víc v souvislosti se současnými ničivými povodněmi, kdy na hejtmany kandidují právě lidé, kteří mají největší kompetence a ambici vést krajské krizové štáby, ti do debaty nemají přístup. A nemůžu tam ani já jako stínový ministr vnitra.

Jaké máme jako Přísaha podle České televize nyní možnosti? První místopředseda Jaroslav Pelc kandiduje ve středních Čechách, místopředsedkyně Karolina Kubisková je lídryní na Vysočině a místopředseda Petr Denk kandiduje v Plzeňském kraji. Naše europoslankyně Nikola Bartůšek podporuje svou účastí kandidátku v Jihočeském kraji, navíc bude na plenárním zasedání ve Štrasburku. Na našich krajských kandidátkách jsou logicky stovky dalších členů hnutí. Takže z Přísahy tam nemůže jít prakticky nikdo.

Pravidla předvolebního vysílání ČT jsou terčem kritiky dlouhodobě, naposledy před eurovolbami dostalo SPOLU výhodu vyslat všechny tři předsedy, ač měli společnou kandidátku a naše koalice Přísahy a Motoristů do debaty nemohla, ač jsme dva dny potom skončil na třetím místě. To kritizovala i Rada ČT. 

Generální ředitel České televize Jan Souček mi poslal dopis, ve kterém mne žádá, abych podle jejich pravidel jmenoval svého zástupce do debaty.

Takže, abych upozornil na absurdnost nastavených pravidel Českou televizí, rozhodl jsem se za Přísahu jmenovat svým zástupcem v debatě pana Jaromíra Soukupa.

Jaromíra Soukupa znám dlouhou dobu, jsme přátelé, jsem moc rád, že se rozhodl mne podpořit a do debaty nastoupí místo mne. Moc si toho vážím a děkuji mu. 

Mgr. Róbert Šlachta

  • PŘÍSAHA Roberta Šlachty
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Referendum - upřesnění

Dobrý večer, přečetla jsem si Vaši odpověď na dotaz od jiné uživatelky s názvem "referendum". Dále jsem si prostudovala Vás odkaz na tuto odpověď a zajímá mě bod 1e) v němž se v podstatě píše, že v referendu nebudou mít občané možnost hlasovat o členství v mezinárodních organizacích.. Nebo se pletu...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 11 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Sekera (PRO): Zneužívání moci a veřejných prostředků v Chomutově

12:01 Sekera (PRO): Zneužívání moci a veřejných prostředků v Chomutově

Vyjádření Davida Sekery, specialisty na bezpečnost za stranu PRO k další korupční kauze v Chomutově.