Štěpánek (Trikolora): Přesně tímto způsobem manipulují veřejným míněním

26.08.2024 7:04 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k titulku novinového článku na iDnes, který dal důraz na to, že Kennedyho sourozenci se na něj zlobí kvůli vyjádření podpory Donaldu Trumpovi, a umenšil tak informaci, že Kennedyova podpora může Trumpovi pomoci vyhrát volby.

Štěpánek (Trikolora): Přesně tímto způsobem manipulují veřejným míněním
Foto: Hana Brožková
Popisek: Petr Štěpánek

Přesně takhle to ty novinářské děvky, které ovládají hlavní proud zdejších médií, dělají. Přesně tímto způsobem manipulují veřejným míněním. Spousta lidí totiž nečte celé články, ale klouže po titulcích. Která informace je podstatná a která má naopak informační hodnotu limitně se blížící nule, leč tu podstatnou informaci deformuje? Je podstatnou informací, že Robert Kennedy jr. podpoří ve volbách Donalda Trumpa, což mohou být přesně ta rozhodující procenta, pročež se Trump znovu nastěhuje do Bílého domu a promění americkou politiku, nebo to, že Kennedyho sourozenci se pohoršují? Každý si může odpovědět sám. Novinářské děvky v tom každopádně mají jasno. To podstatné, totiž informace, jež může změnit svět, do titulku nepatří, šup tam s naprostou banalitou.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

JUDr. Jiří Pospíšil byl položen dotaz

kampaň

Myslíte, že je správné, aby si politici hráli na soudce a říkali, kdo smí kde inzerovat? Já chápu, že jde asi o prostory, které patří městu, a je fakt, že svým majetkem si každý může asi nakládat jak chce, ale myslíte, že je to pak férový volební boj, a taky, že se vám tento krok nemůže vymstít? Sou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman Křeček: Česká republika potřebuje nezávislé posuzování lidských práv. Nikdo to totiž nedělá

13:09 Ombudsman Křeček: Česká republika potřebuje nezávislé posuzování lidských práv. Nikdo to totiž nedělá

Projev na 112. schůzi Poslanecké sněmovny 13. září 2024 k zákonu o Veřejném ochránci práv