Svobodní: Důrazně varujeme před podněcováním agresivity vůči politickým představitelům

16.07.2024 23:08 | Monitoring

Reakce na veřejném facebookovém profilu strany na atentát na exprezidenta USA Donalda Trumpa

Svobodní: Důrazně varujeme před podněcováním agresivity vůči politickým představitelům
Foto: Svobodní
Popisek: Svobodní

Evropsko-americká civilizace, založená na křesťanských tradicích, se bohužel opět vrací do doby, kdy nebylo výjimečné vyjadřovat nesouhlas s názory oponenta násilím. Svobodní proto důrazně varují před podněcováním agresivity vůči politickým představitelům a zásadně odsuzují útok na Donalda Trumpa.

Narůstající počet takových útoků v rámci naší politické kultury je varovným signálem před rostoucí agresivitou ve společnosti, kterou eskaluje stále častější nálepkování a rozdělování společnosti. Obáváme se, že pokud nedojde k zásadnímu upuštění od nenávistného stylu vedení politického boje, nastane opět období, kdy lidé budou muset poměřovat mezi obhajováním svého politického názoru a zdravím sebe či svých blízkých.

Z historie 20. století navíc víme, že atentáty na politiky bývají často předvojem násilí daleko masivnějšího, a proto je tak důležité proti takto motivovanému násilí zakročit už v zárodku a tvrdě potrestat všechny, kteří se na něm přímo podíleli. Právě důsledný boj proti takovéto nesvobodě vnímáme jako hlavní úlohu Svobodných.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jaroslav Foldyna byl položen dotaz

Co přesně myslíte tím, že chcete stejný metr pro všechny?

V čem je podle vás nyní jiný a pro koho? A naopak, nemyslíte, že by třeba migrantům mělo být měřeno přísněji? My jim poskytujeme azyl, a když si toho neváží a páchají třeba trestnou činnost nebo přestupky, mělo by jim být podle mě měřeno přísněji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Chtěli jsme silné ekonomické portfolio, a to jsme i dostali

12:02 Premiér Fiala: Chtěli jsme silné ekonomické portfolio, a to jsme i dostali

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k k nominaci Jozefa Síkely na post eurokomisaře pro m…