Talíř (KDU-ČSL): Úkol nás politiků - aby byla jízda pro cyklisty komfortní a bezpečná

09.08.2024 7:04 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k cyklistice.

Talíř (KDU-ČSL): Úkol nás politiků - aby byla jízda pro cyklisty komfortní a bezpečná
Foto: kdu.cz
Popisek: František Talíř

Cyklisté na jihu Čech vítáni. Cyklistiku v našem kraji dlouhodobě podporuji. Ať už jde o cesty do práce a do školy nebo prostě o relax, kolo zkrátka těžko něco nenahradí.

Úkolem nás politiků je postupně zlepšovat podmínky, aby byla jízda pro cyklisty komfortní a bezpečná. Proto z krajského rozpočtu každý rok podporujeme nejen vznik nabíjecích stanic na elektrokola a další "zlepšováky", ale hlavně stavbu cyklostezek a propojování cyklotras.

Největším projektem v této oblasti je samozřejmě postupná výstavba Vltavské cyklistické cesty, jsou tu ale i další projekty - například přeshraniční cyklotrasa, která propojí Vysočinu, jižní Čechy a Dolní Rakousko. Pokud všechno klapne, za pár let se budeme moci plynule projet po trase Hlinsko - Jihlava - Telč - Dačice - Slavonice - Ybbs an der Donau.

A to jsou přesně projekty, které mi dávají obrovský smysl nejen pro cestovní ruch, ale hlavně pro všechny, pro které je kolo oblíbeným dopravním prostředkem. Na dnešní radě Jihočeského kraje jsem k propagaci této budoucí česko-rakouské přeshraniční cyklotrasy předkládal jeden materiál a mám radost, že na podpoře cyklisticky panuje v naší koalici shoda.

Pokud dostaneme v září od voličů důvěru ve vedení kraje pokračovat, určitě budeme v rozvoji cyklodopravy pokračovat. Sám jezdím na své "ukrajině" po taťkovi každý den - a na ní člověk každý posun k lepšímu opravdu pocítí.

A co vy, jezdíte rádi na kole? A pokud jo, kam nejradši? Klidně dejte tipy, co a kde by šlo zlepšit - všechny nápady jsou vítány.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Schiller: Čtyřkolky pro hasiče

18:12 Hejtman Schiller: Čtyřkolky pro hasiče

Ústecký kraj zakoupil dvě speciální terénní vozidla s požární nástavbou, alternativními sněhovými pá…