Udženija (ODS): Praha otevřela další kontaktní místo pro bydlení, tentokrát v Praze 8

26.09.2024 7:17 | Monitoring

Hlavní město Praha pokračuje v rozšiřování sítě kontaktních míst pro bydlení. V pondělí 23. září 2024 slavnostně otevřelo další kancelář, tentokrát v městské části Praha 8. Nové kontaktní místo nabídne obyvatelům Prahy 8 pomoc a poradenství při řešení problémů s bydlením, ať už jde o vyhledávání nového bydlení, řešení bytové nouze či zprostředkování pomoci při stížnostech nájemníků.

Udženija (ODS): Praha otevřela další kontaktní místo pro bydlení, tentokrát v Praze 8
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexandra Udženija

Otevření centra bylo slavnostně zahájeno přestřižením pásky v nové kanceláři. Ta se nachází na adrese U Meteoru 676/8, Praha 8 Libeň. Slavnostního otevření se účastnili zástupci magistrátu a městské části Praha 8, včetně starosty Ondřeje Grose a místostarosty pro bydlení Radomíra Nepila. Po oficiálním otevření se program přesunul do kulturního centra Velký Mlýn, kde se uskutečnila další část akce – grilování pro místní obyvatele. Na programu bylo nejen občerstvení, ale i živá hudba, malování na obličej pro děti a dílničky, aby si setkání užily celé rodiny. Hlavní město tak navázalo na sérii komunitních akcí, jejichž cílem je zvýšit povědomí o kontaktních místech pro podporu bydlení.

„Otevření dalšího kontaktního místa pro bydlení v Praze 8 je důkazem toho, že usilovně pracujeme na tom, abychom zajistili dostupné a komplexní poradenství v oblasti bydlení pro Pražany. Kontaktní místa hrají klíčovou roli v naší snaze pomoci těm, kdo se ocitnou v bytové nouzi, nebo těm, kdo čelí výzvám spojeným se stávajícím bydlením. Naším cílem je dostat se blíže k lidem, poskytnout jim podporu, kterou potřebují, a předcházet tomu, aby někdo skončil bez střechy nad hlavou,“ říká náměstkyně primátora pro sociální oblast a bytovou politiku Alexandra Udženija. Ta si pochvaluje i dobrou spolupráci s jednotlivými městskými částmi, které se do programu postupně zapojují.

Anketa

Kdo je budoucností ODS?

hlasovalo: 9714 lidí

„Jsem rád, že se osmička stala partnerem tohoto projektu, který představuje významný přínos pro naše občany. Díky němu budou mít přímý přístup k odbornému poradenství a podpoře v oblasti bytové politiky. Teď tedy dáváme lidem vědět, že jim můžeme pomoci. Hlavně je třeba se zbavit ostychu a nebát se si o tuto pomoc říct,“ dodává starosta Prahy 8 Ondřej Gros.

„Městská část má ke svým občanům nejblíž a měla by být prvním místem, kde najdou pomoc v tíživé situaci. Díky Kontaktnímu místu pro bydlení budou u nás občanům k dispozici dva úředníci, kteří jim usnadní cestu a provedou je mnohdy spletitým systémem podpor a pomoci, na kterou mají nárok nebo jim může být nabídnuta. Domov je základ pro důstojný život a je i naším cílem, aby o něj lidé nepřicházeli, případně nacházeli nový. Navázali jsme proto spolupráci s několika neziskovkami, které se zabydlování zabývají a jsem moc rád, že teď můžeme nabídnout i službu kontaktního místa,“ říká místostarosta Prahy 8 Radomír Nepil.

Kontaktní místa pro bydlení byla zřízena v rámci projektů „Zabydlování a podpora v bydlení domácností a kontaktní místa pro bydlení“ a „Zabydlování a podpora v bydlení domácností a poradci pro nájemníky“ financovaných z Evropského sociálního fondu.

Cílem je poskytovat občanům informace a podporu při hledání bydlení, řešení bytové nouze nebo problémů se stávajícím bydlením. Kontaktní místa také zprostředkovávají pomoc při řešení stížností a návrhů stávajících nájemníků v městských i soukromých bytech. Poradci pro nájemníky také pomáhají s prevencí a efektivním řešením případných potíží v sousedských vztazích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. et Ing. Miloš Nový byl položen dotaz

úspory

Dobrý den, tvrdíte, jak je těžké ušetřit. A můžete mi říci, jak to mají dělat běžní lidé, kterým výdaje rostou, ale mzdy jsou nízké? A nemyslíte, že by stát mohl dost ušetřit, kdyby se zeštíhlil? Nač potřebujeme tolik politiků, ministrů, úředníků atd?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): Česká vláda je čím dál víc jak Zajíček v své jamce

9:04 Dostál (Stačilo!): Česká vláda je čím dál víc jak Zajíček v své jamce

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k české vládě.