Vondráček (ANO): Po 33 letech jsme se dostali někam, kde bych to nikdy nečekal

20.11.2022 7:32 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k 17. listopadu

Vondráček (ANO): Po 33 letech jsme se dostali někam, kde bych to nikdy nečekal
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Radek Vondráček (ANO)

Takže máme zazimováno! Snad to holky do jara ve zdraví zvládnou. A ještě se vrátím k tomu 17. listopadu. Měl jsem u včel o čem přemýšlet. Sledoval jsem pečlivě letošní připomínku. Jak oslavu pojaly různé názorové skupiny, pak na sebe pískaly a v podstatě se podařilo urážet a pokřikovat na úplně každého. A všichni s českou vlajkou v ruce. Do toho spory o svobodu projevu a roli České televize.

Já jsem si přitom vzpomněl, jak jsem v roce 1989 jako student gymnázia vzal za ruce úplně cizí lidi a dělali jsme v Kroměříži na náměstí živý řetěz. Všichni jsme na klopě měli trikolóru, usmívali se na sebe, dávali se do řeči, vášnivě debatovali a řešili, jaká lepší a úžasná budoucnost nás čeká...

Po 33 letech jsme se dostali někam, kde bych to nikdy nečekal. Polarizace společnosti a s tím narůstající agresivita, povyšování některých nad druhé, minimální vzájemný respekt. To všechno mi přestává dávat smysl.

Nakonec jsem si zapálil svíčku sám doma a zavzpomínal na tu, co jsem jako puberťák zapálil a dal za okno na gymplu. A jsem přesvědčený, že doma raději zůstalo mnohem víc lidí - ze všeho tak nějak otrávených. Tož tak.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Dobrý den paní poslankyně.

Myslíte si, že do zrušení zeleného nesmyslu ohledně provozu aut se spalovacím motorem, je jen možnost získat si pár voličů? Jenže tady nejde jen o ty auta, ale i o potravinovou soběstačnost, či ne? Vláda se začíná točit jen o nějaký kousek z toho nesmyslu, myslím si, že to jim stačit nebude. Viz to ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokop (ANO): Je šokující, že primátor a rada ani týden po zásahu policie nekoná

22:14 Prokop (ANO): Je šokující, že primátor a rada ani týden po zásahu policie nekoná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k razii policie v DPP a reakci magistrátu.