Wagenknecht (Piráti): My, Piráti, brzy opět vstoupíme do vlády

05.10.2024 12:16 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke kandidatuře na předsedu Pirátské strany.

Wagenknecht (Piráti): My, Piráti, brzy opět vstoupíme do vlády
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Lukáš Wagenknecht

Rozhodl jsem se přijmout nominaci a kandidovat na předsedu Česká pirátská strana. Níže přikládám svou kandidátskou řeč.

Milé Pirátky, milí Piráti,

ještě jednou chci poděkovat Martinovi za nominaci, kterou tímto přijímám a budu kandidovat na pozici předsedy Pirátů. Velice si vážím také velké podpory, kterou mi projevujete, a díky za ni!

Za podporu děkuji také své rodině, bez které bych do toho nešel.

Proč do toho jdu a s jakou vizí?

Nerad se vracím do minulosti, takže tu nebudu vyjmenovávat chyby, které se staly a vedly ke katastrofálním volebním výsledkům. Můžeme se buď litovat a hledat chyby všude jinde, nebo se z minulosti poučit, sebrat se a postavit se realitě čelem. A zaměřit se na řešení reálných problémů lidí v naší zemi. Lidí, kteří mají dost elitářského chování politiků a ztrácí víru v systém. Máme na to nabídnout voličům nejlepší opoziční stranu. Stranu schopnou nabízet komplexní řešení, ať jde o podporu drobného podnikání, podporu rodin s dětmi ale i singles, důstojnou podporu a péči o seniory, ochranu klimatu s rozumem, efektivní dopravu, dostupnou energetiku, minimum regulace, kvalitní zdravotnictví a vzdělávání. Budeme tvrdým, ale férovým politickým hráčem.

Až přijde náš čas a já věřím, že tak bude brzy, vstoupíme do vlády jako strana zcela suverénní s velkým koaličním potenciálem. Jsem si jistý, že se k vládnutí vrátíme v pozici, kterou budeme kontrolovat sami.

Co nyní nabízím?

Během svého působení ve veřejném prostoru a po 6 letech vykonávání mandátu senátora a práce v obvodu jsem se přesvědčil o tom, že správnou cestou je být co nejblíže občanům. Tedy těm, koho reprezentujete. A to nabízím i vám. Rád bych se osobně potkal s co nejvíce z vás, alespoň na úrovni PKS. Pokud o to budete mít zájem, osobně vám představím svou vizi a zároveň rád poznám ty z vás, se kterými jsem zatím neměl možnost se setkat. Myslím, že to strana v tuto chvíli potřebuje.  Pokud se stanu předsedou, tak budu předsedou vás všech. Nebudu nálepkovat, budu se s vámi dál osobně setkávat.

S tím souvisí i více osobní komunikace s lidmi, našimi stávajícími i potenciálními voliči. Neřešme dokola sami sebe. Udělejme tlustou čáru, stabilizujme stranu a pojďme se soustředit na naše voliče. Pojďme se soustředit na jejich priority, pojďme jim nabídnout náš program a naše osobnosti, které budou jejich zájmy reprezentovat a hájit na všech úrovních.

Aby to fungovalo, tak musíme postavit silný tým v RP, který se bude navzájem podporovat a který bude pracovat 24/7. Bude potřebovat ode všech konstruktivní debatu bez trollování a vnitřních her. Potřebujeme RP s takovými pravomocemi, které mu umožní dovést nás k úspěchu ve volbách.

Připravíme program, který bude odpovídat reálným potřebám lidí a jejich prioritám. Připravíme komunikační strategii, která bude voličům jasná a srozumitelná. Dáme voličům důvod nám znovu důvěřovat. Přivedeme naše voliče zpět a dostaneme stranu opět na dvouciferný volební výsledek. Půjdete do toho se mnou?

Je čas na změnu, je čas na vítězství a je čas na Piráty 2.0.

Díky, Lukáš

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jan Lipavský byl položen dotaz

Peníze a kariéra jsou pro vás evidentně na prvním místě

Jestli máte takový problém s tím být Pirát, proč jste stranu neopustil dřív, než se jí přestalo dařit? Možná teď zůstanete dál ministr, možná si pak vysloužíte nějaký dobrý flek, ale to je vám jedno, jak jste se zachoval jako člověk? Bartoš vás kdysi bránil a zastával se vás a co jste udělal vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 15 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Wagenknecht (Piráti): My, Piráti, brzy opět vstoupíme do vlády, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseAchtung , 05.10.2024 12:42:52
Už k tomu nebudete potřebovat voliče?

|  8 |  0

Další články z rubriky

Čunek (KDU-ČSL): Zákaz mobilů ve školách zůstává. Děti netrpí, rodiče netrpí

14:12 Čunek (KDU-ČSL): Zákaz mobilů ve školách zůstává. Děti netrpí, rodiče netrpí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zákazu mobilních telefonů na základních školách Vse…