Zadražil (Svobodní): Pojďme se inspirovat Polskem

03.09.2022 13:16 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k návrhu snížení DPH na pohonné hmoty

Zadražil (Svobodní): Pojďme se inspirovat Polskem
Foto: Archiv Evžen Zadražil
Popisek: Evžen Zadražil

Až stát přistoupí ke svým daním jako provozovatelé čerpacích stanic ONO ke svým maržím, bude se nám všem žít lépe. Pojďme snížit DPH na pohonné hmoty! V Polsku to funguje už půl roku, tak proč by nemohlo u nás?

Anketa

Zaslouží si Michail Sergejevič Gorbačov naši úctu?

59%
36%
hlasovalo: 16805 lidí

Čerpací stanice u Plané nad Lužnicí je jedna z nejznámějších v našem okrese. Je to zřejmě proto, že má za každé situace prakticky lepší cenu než její konkurence, neboť dlouhodobě dodržuje svou obchodní strategii nízkých cen. Avšak více než poloviny ceny nafty/benzinu u nás tvoří DANĚ. Naše vláda nám slavně snížila spotřební daň o korunu (to snad nebudu ani komentovat, je to až smutné...) a prodává nám to jako „výraznou pomoc“.

To absolutně nestačí! Pojďme se inspirovat Polskem, které snížilo DPH z 23 % na 8 %, a je důkazem, že to jde! Pojďme pomoci lidem, kteří tu žijí, usnadněme jim život a snižme zátěž na jejich peněženku. Jako váš senátor bych se zasadil o snížení daně z přidané hodnoty, nejen na pohonné hmoty. Aby fronty byly pouze tam, kde je něco zajímavého, ať je to lákavá cenová nabídka, nebo třeba sportovní či kulturní akce.

Jako svůj program jsem si připravil šest bodů pro šest let práce pro region a jeden z mých závazků je i směrem k daním na pohonné hmoty. Mohu se zaručit, že bych v senátu hlasoval pro snížení daně z přidané hodnoty na pohonné hmoty a energie. Za situace, kdy okolní státy DPH snižují a snaží se svým občanům pomáhat s touto krizí, se nám pomoci od naší vlády nedostává. Jako váš zástupce bych apeloval na to, aby se toto změnilo.

Evžen Zadražil
kandidátu do Senátu za Táborsko

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…