Zwyrtek (NEZ): Pohádka; 28. říjen Režie; Andrej Babiš Herci; pražská kavárna Diváci; náměstí

29.10.2016 20:56 | Zprávy

Komu se hodí rozdělovat národ? Kdo se dnes mne ruce a říká: "To se musí podporovat"?

Zwyrtek (NEZ): Pohádka; 28. říjen Režie; Andrej Babiš Herci; pražská kavárna Diváci; náměstí
Foto: František Zwyrtek
Popisek: František Zwyrtek

Ta odpověď je přece jednoduchá. Jindy aktivní vícepremiér byl při oslavách 28 října neviditelný. A musel se u televize, ať byl kdekoli (údajně v cizině), dobře bavit.

Přesně toto mu nahrává do jeho plánů a karet. A ti užiteční idioti, jako pražská kavárna, a pak ti nešťastníci na náměstí, kteří se domívali, že demonstruují za nějaké ušlechtilé zítřky, mu to prostě sežrali.

Pan Babiš potřebuje dvě věci - rozhádaný národ, který pak uvítá silného tatíčka vůdce, a odvrátit pozoronost od své osoby a všech těch dotací a Čapích hnízd a prohraných sporů s vyhozenými úředníky. Tou osobou, která se měla namísto něcho stát terčem, se měl stát (a stal) prezident Zeman. Pokusil se s ním napřed spřátelit, a ono to tak úplně nevyšlo. Zeman nepomohl panu vícepremiérovi ovládnout policii, a i jinak zůstal Zeman solitér - nepřidal se do holdingu Agrofertu. Zkrátka nedržel basu, nebyl Babišem nijak ohromen a nezačal skákat, jak pan vícepremiér píská. Tak co s ním. Na odpis.

Takže 28. říjen byl opravdu bojem o demokracii - ale v úplně jiném směru. Pražská kavárna skočila na špek - na nabízených pár minut slávy - a lidé prostě uvěřili ušlechtilé myšlence a na ten Staromák přišli. 

Pan vícepremiér má radost a mne si ruce.

To se musí podporovat - slovy z pohádky Šíleně smutná princezna. To se mi hodí.

Vede ho to přímou cestou do Strakovy akademie.

V pravou chvíli totiž řekne - někdo už tady musí udělat pořádek. Už tady musí být jednou klid.

Takže, logicky, napřed potřebuje ten neklid. A ten mu včera páně Bartoška a spol., jako ti užiteční iditoi, vyhlásili. Pohádka běží. A na jejím konci má být Babiš král.

Převzato z profilu.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Veslařky ukázaly na radnici bronz z Kanady

22:41 Olomouc: Veslařky ukázaly na radnici bronz z Kanady

Úspěšné české juniorské reprezentantky ve veslování Eva Slepičková a Michaela Uličná dorazily dnes n…