V Německu bude ještě hodně horko. Poslali tu bestii za zvěrstva do… Může to skončit světovou katastrofou. Babiš, Bělobrádek, Keller či Okamura se nám vyjádřili k Merkelové

05.09.2016 16:00 | Zprávy

ANKETA V zemských volbách v Meklenbursku-Pomořansku, což je domovský stát Angely Merkelové, zaznamenala její CDU nejhorší výsledek v historii a skončila třetí s 19 procenty. Zvítězila SPD s 30,6 procenta a na druhém místě uspěla euroskeptická a protimigrační AfD s 20,8 procenta a do sněmu se nedostali Zelení se 4,8 procenta.

V Německu bude ještě hodně horko. Poslali tu bestii za zvěrstva do… Může to skončit světovou katastrofou. Babiš, Bělobrádek, Keller či Okamura se nám vyjádřili k Merkelové
Foto: bundeskanzlerin.de, tan
Popisek: Angela Merkelová při podpisu Lisabonské smlouvy

Do sněmu Meklenburska-Předního Pomořanska, které je s 1,6 milionu obyvatel třetí nejmenší spolkovou zemí, se dostala ještě Levice se 13,2 procenta hlasů. Všechny strany zaznamenaly ztráty, pouze Alternativa pro Německo výrazný nárůst.

Němci to své kancléřce vrátili

ParlamentníListy.cz se zeptaly politiků, co říkají výsledkům těchto voleb. Většina politiků se domnívá, že propadák strany Merkelové se dal očekávat. Někteří čekali, že bude ještě větší, a diví se, že je německá veřejnost schopná Merkelovou přes všechno, co udělala v otázce migrace, volit. Podle některých nahrává xenofobům a populistům.

„Zemské volby jsou výsledkem migrační politiky kancléřky Merkelové, která do své země pozvala migranty, a tím ohrozila bezpečnost svých lidí i Evropy. Německo se muselo v posledních měsících vypořádat s několika teroristickými útoky a Němci to své kancléřce vrátili teď nízkým počtem hlasů. Bohužel Merkelová otevřela cestu extrémním stranám, které se mohou na nezvládnuté migrační krizi zviditelnit,“ odpověděl ParlamentnímListům.cz předseda ANO a první vicepremiér Andrej Babiš.

„SPD přišla o pět procent, CDU o čtxři procenta, což není tragédie. AfD evidentně sebrala hlasy komunistům a krajní pravici, je protestní stranou, která sbírá radikální hlasy z obou částí spektra,“ míní předseda KDU-ČSL a vicepremiér Pavel Bělobrádek.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Ministerstvo zahraničí

Pane prezidente,proč si myslíte,že Lipavský je dobrý ministr zahraničí?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Lepšo-terorista“. Dostane Hřebejk také pět let natvrdo? Řev z opozice. Ani vládní politik se ho nezastal

19:19 „Lepšo-terorista“. Dostane Hřebejk také pět let natvrdo? Řev z opozice. Ani vládní politik se ho nezastal

Vybombardovat hosty narozeninové oslavy Miloše Zemana? S takovým komentářem přispěchal režisér Jan H…