Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.02.2014 9:19:32

Prezident Zeman pozval prezidenta Číny na návštěvu ČR

Prezident Zeman pozval prezidenta Číny na návštěvu ČR

Prezident republiky Miloš Zeman se sešel dnes 7. února 2014 v Soči s prezidentem Čínské lidové republiky panem Si Ťin-pchingem.

Prezident Čínské lidové republiky pozval prezidenta republiky na návštěvu Číny. Prezident republiky naopak pozval prezidenta Čínské lidové republiky na návštěvu České republiky. Čínský prezident naposledy navštívil naši zemi v roce 1987.

Smíšená Česko-čínská komora vzájemné spolupráce, která se nesešla od roku 2009, bude z rozhodnutí obou prezidentů obnovena. Sejde se v letošním roce. Česká republika má zájem organizovat v tomto roce také setkání tzv. varšavské iniciativy, tedy setkání čínského premiéra s 16 evropskými premiéry v Praze.

Jiří Ovčáček
Tiskový mluvčí prezidenta republiky
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama