Palmový olej
Dobrý den,v dnešní době vyvstává problém s palmovým olejem. Během několika desetiletí se stal součástí velkého sortimentu potravin, a to díky nízké ceně. Vytlačil tak tradičně používané přísady. Jeho produkce je spojena s enormním odlesňováním převážně Indonésie, což je země s druhou největší biodiverzitou fauny a flory na planetě. Trpí častými, a v nedávné době enormně devastujícími, požáry. Navíc jsem se dočetl že EU má v úmyslu (možná už tak nyní činí) přimíchávat palmový olej do biopaliv. Jde prý o obnovitelný zdroj, což je do značné míry sporné (palma plodí cca až 30 let, a pak je plantáž nepoužitelná a nutričně vyčerpaná). Pokládám tedy dotaz, zda máte nějaké možnosti a zájem to změnit? Například v prosazování a zvýhodnění tuzemských ingrediencí, namísto palmového oleje. To by se projevilo na domácích produktech. Nebo možnost navrhnutí nějaké regulace palmového oleje... Děkuji pokud jste to (kdokoli) dočetl až sem (nyní jste nabyl/i nových znalostí o této problematice).
Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.
Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)