Ing. Ondřej Prokop

  • ANO 2011
  • Praha 11
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.06.2024 10:38:00

Konec bezvládí v Praze 11. Hnutí ANO požaduje rychlé řešení krize

Konec bezvládí v Praze 11. Hnutí ANO požaduje rychlé řešení krize

Městská část Praha 11 čelí bez starosty a s neúplnou radou již od prosince minulého roku bezvládí, které brzdí řešení běžné agendy i kritických problémů.

 Občané žijí v nejistotě a kvůli paralýze radnice přišli už o několik oblíbených služeb i naději na rozvoj městské části. Hnutí ANO na dnešním zasedání zastupitelstva umožnilo rychlé řešení této krize a podniklo kroky k obnovení funkční radnice.

Hnutí ANO se po dlouhých jednáních rozhodlo podpořit řešení v podobě menšinové rady, která se zavázala plnit některé programové body hnutí. Mezi nimi jsou mimo jiné i zásadní podmínky spočívající v tom, že nová rada zajistí znovuspuštění hojně využívané služby Senior Taxi, výstavbu lávky přes Opatovskou mezi poliklinikou a nákupním centrem, a bude řešit akutní nedostatek parkovacích míst, zejména v okolí rekonstruované Sandry a Hotelu Opatov, kam se má brzy nastěhovat několik set rodin.

„Za poslední měsíce jsme jednali se všemi politickými subjekty v zastupitelstvu, bohužel bezvýsledně. Některé subjekty odmítají spolupráci s hnutím ANO jako celkem, jiné si kladou nesmyslné podmínky, které by znemožňovaly efektivní řízení naší městské části s osmdesáti tisíci obyvateli. Praha 11 potřebuje stabilní vedení, proto jsme podpořili řešení formou menšinové rady, která bude plnit naše prioritní programové body,“ uvedl Ondřej Prokop, předseda hnutí ANO v Praze a zastupitelského klubu ANO v Praze 11.

„Nejde nám o moc a politické funkce, ale o fungování městské části a spokojenost obyvatel. Touto změnou dojde také k narovnání poměru v poradních orgánech městské části a dozorčích radách městských společností, kde bude mít důstojné zastoupení i opozice,“ doplnil Radek Šimon, předseda hnutí ANO v Praze 11.

Hnutí ANO zůstane v opozičních lavicích a chce důsledně kontrolovat každý krok nového starosty a jeho rady. Zároveň bude nadále pracovat pro občany Prahy 11, setkávat se s nimi a řešit jejich každodenní starosti a podněty na zlepšení života obyvatel městské části. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama