Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, Ph.D., MBA

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.07.2024 17:58:32 - R.Viglas

korektnost

Dobrý den, mluvíte o falešné korektnosti, ale nemyslíte, že nejde jen o ČTK, ale obecně se to s ní přehání? Že už tak úplně není možné svobodně vyjádřit svůj názor? Např. když řeknu, že Rusko válku vyhraje, tak minimálně představiteli této vlády budu označen za stoupence Putina, což nejsem. O menšině se smí mluvit jen jako o Romech a pomalu jen v růžovém atd. atd. Vláda chce bojovat proti údajným dezinformacím, což podle mě opět vede jen k potlačení svobody slova, a důkazem toho je vyjádření Foltýna, který za stoupence Ruska označuje každého, kdo o něm řekne, že je cenzor. To vám přijde normální a v pořádku?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.07.2024 21:55:24 - Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, Ph.D., MBA
 Dobrý den, děkuji za Váš dotaz. ČTK rozhodně nepředstavuje jediný případ.  Navzdory některým znepokojivým událostem ale  existuje stále mnoho způsobů, jak mohou lidé v Česku otevřeně vyjádřit své názory. Ostatně skutečnost, že můžete zde či jinde pokládat dotazy a vyjádřit postoj, je toho důkazem. Dobře vím, že svoboda projevu má nezastupitelnou úlohu ve společnosti a neměla by být omezována s výjimkou případů, kdy je to nutné k zachování svobody a demokracie. Především sami občané by měli být schopní vyhodnocovat pravdivost a důvěryhodnost informací, na které narazí. S pozdravem Tomáš Zdechovský