RNDr. Petr Nečas

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.11.2010 21:07:00

Stanovíme standardní a nadstandardní lékařskou péči

Stanovíme standardní a nadstandardní lékařskou péči

Páteční mimořádné jednání tripartity se zabývalo novelou zákona o veřejném zdravotním pojištění.

Podle premiéra se dosud žádná vláda neodhodlala jasně definovat, jaké jsou ve zdravotnictví standardy. Domnívá se, že by drtivá většina stávající lékařské péče měla být standardem.

„Já si myslím, že je to absolutně nutný krok, že už se musí nějaká vláda odhodlat definovat, co je standard a nadstandard. Patnáct let se o tom mluví, nikdo si to zatím netroufl a my musíme tento Rubikon překročit,“ řekl po jednání Petr Nečas.

Na jednání tripartity se okrajově řešil i hrozící odchod lékařů do zahraničí. „V prosinci bude ještě jedno zasedání tripartity a pan ministr zdravotnictví přinese analýzu situace, která se týká lékařů,“ dodal premiér s tím, že vláda velice pečlivě naslouchá námitkám sociálních partnerů. „Nicméně se jenom potvrzuje to, že naše zdravotnictví reformu potřebuje,“ řekl Petr Nečas.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama